România va găzdui un centru unic in lume

România urmează să găzduiască primul centru de agrometeorologie din lume. Este vorba despre un proiect din fonduri europene, al cărui valoare depășește două milioane de euro cu finalizare estimată peste trei ani.

Directoarea generală a ANM, Elena Mateescu, a vorbit despre această inițiativă.

„Suntem prima țară din lume care va găzdui un centru de agrometeorologie la nivel mondial, acest centru fiind pentru regiunea 6 a Organizației Meteorologice Mondiale Europa.

Am fost desemnați și pentru a realiza legătura între domeniul agrometeorologiei și securitatea alimentară, luând în considerare impactul extremelor climatice asupra agriculturii”, a spus Elena Mateescu.

Cine va beneficia de centru
În acest proiect, beneficiarii sunt reprezentaţi de o categorie de români dintr-un domeniu destul de important. Mai exact, Mai exact, este vorba despre fermierii români și europeni. Ei vor fi cei care se vor bucura în viitor de informațiile strânse de experții unui centru de agrometeorologie. Acest centru va fi găzduit doar de România, fiind unic pe întreaga planetă.

De altfel, prin acest proiect se doreşte continuarea dezvoltării sistemului naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice periculoase. Scopul monitorizării este de a realiza mai uşor protecţia vieţii şi a bunurilor deţinute de oameni.

Pentru români, această veste vine cu bucurie, ţinând cont de numeroasele schimbări care au avut loc în ultimii ani, la nivel climatic, în România.

Dacă centrul va prinde contur, atunci există şanse mari şi noi speranţe pentru oamenii din România şi din Europa.

SURSA


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s