La fel ca Ateneul, Teatrul Grivița 53 îl construim noi

foto

Ateneul s-a construit leu cu leu. Teatrul Grivița 53 se construiește cărămidă cu cărămidă, zid cu zid și acum mărțișor cu mărțișor.

Cumparati un martisor si construiti un teatru!

Martișoarele sunt cărămizi în miniatură, obiecte unicat, create manual de copiii de la Galeria Basil. Atitudinea lor este lecția noastră. Ei nu așteaptă, acționează. Exemplul lor ne arată că nu își construiesc doar teatrul, ci țara.

Un martișor = 53 lei. 

Banii strânși în urma vânzării merg în construcția teatrului Grivița 53 – primul teatru construit împreună de la zero.

Există oameni care fac și oameni care zic că fac. Există oameni care sunt și care cred că sunt. Există oameni care trăiesc pentru a lăsa ceva în urma lor. Grivița53 nu este despre troc îmi dai – îți dau, este despre încredere. Încrederea că vom construi ceea ce spunem.

Împreună VINDEM CĂRĂMIZI să CONSTRUIM UN TEATRU. Ultimul demers în acest sens a fost acum 75 de ani semnat Liviu Ciulei. E rândul nostru.

Cumpăraţi un mărţişor, şi puneţi altfel, o cărămidă, la construcţia unui teatru! Este îndemnul ″Asociației Griviţa 53″⁣, din care fac parte mai mulţi artişti, care au demarat un proiect ambiţios: să ridice în Bucureşti, de la zero, un teatru independent.

Dacă vor reuşi, ar fi primul, în ultimii 75 de ani.

Regizoarea şi scriitoarea Chris Simion-Mercurian este iniţiatoarea proiectului Griviţa 53. Ştie bine cât de grea este viaţa artiştilor independenţi şi mereu a visat la un loc pentru ei. Visul a început să capete contur în urmă cu patru ani, după ce bunica i-a lăsat moştenire o casă.

Chris Simion-Mercurian: „Am avut opţiunea de a lăsa ceva în urmă, versus o bucurie personală temporară, care sigur că e importantă, dar nu o să-ţi umple sufletul ca Griviţa în momentul în care va fi ridicat.”

Aşadar, a vândut casa bunicii, iar cu banii obţinuţi a cumpărat un teren pe Calea Griviței din Bucureşti. Este începutul unei poveşti la care regizoarea îi invită pe toţi cei care iubesc teatrul să participe. Peste 30 de nume sonore din teatrul românesc s-au alăturat deja campaniei.

Marian Râlea -actor: „1,2,3,4,5, Cinci cărămizi mici fac o cărămidă mare. Iată magia, Griviţa 53. Cărămida mică, face teatrul mare.”

Marius Manole: „Facem un teatru! Griviţa 53. Cumpăraţi o carămiduță mărţişor, care ajunge la cineva drag, dar care ajută să se nască ceva în Bucureşti. Un teatru de care avem nevoie, un teatru al nostru.”

Oana Pelea: „Vă aşteptăm la Muzeul Țăranului Român începând de azi chiar, suntem acolo să vindem mărțişoare. Facem cu rândul. Sunt mărțişoare cu semnătură sau cărămizi cu semnătură. Uitaţi cum arată. Şi sunt foarte bucuroasă, onorată să particip la acest proiect. E foarte mare nevoie de vis şi teatrul oferă vis şi cultură”

Continuarea articolului AICI

Toate detalii le gasiti pe site-ul www.grivita53.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s