De ce sărbătorim Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie?

De fapt, această zi a fost inițiată de Partidul Socialist din Statele Unite în 1909 și a fost observată la New York, dar abia după ce Clara Zetkin, o feministă din Germania, în 1910 a insistat să fie o sărbătoare, astfel că, acest eveniment s-a extins cu adevărat în întreaga Europă. A fost sărbătorită în Germania, Austria și Elveția în 1911 și a devenit o zi importanță pentru protestele pacifiste din timpul Primului Război Mondial. Centenarul a fost sărbătorit în 2011, așa că anul acesta sărbătorim tehnic cea de-a 110-aZiua Internațională a Femeii„.


În Europa de Est, rămâne o zi în care femeile primesc flori și uneori își iau ziua liberă de la muncă. Ironia este că pleacă acasă și gătesc – nu cea mai progresivă recompensă – pentru că patriarhatul încă există.


Ziua este folosită pentru a evidenția și a sărbători realizarea femeilor în toate sectoarele de dezvoltare, pentru a conștientiza importanța egalității femeilor în sferele interne și publice și pentru a susține creșterea parității de gen.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s