Satul turistic de lut de la Berca, Buzău-Unic în România

COB VILLAGE – sat de lut – Berca – Buzău, complex turistic unic in tara.

Daca vrei sa te intorci in timp, sa iti aduci aminte de perioada copilariei, sa iti bei cafeaua in mirosul de iarba proaspata si mai ales sa te rupi total de oras, la Berca in judetul Buzau, gasesti exact ceea ce cauti.

De unde numele ”Cob Village”? Simplu! ”Cob” înseamnă lut. Așa s-a născut ideea unui minisat cu 5 căsuțe modelate cu grijă din lut, care te duc cu gândul la ”Bojdeuca lui Creangă”. Situat în satul Berca, pe drumul spre mănăstirea Rătești,

Cob Village te fascinează cu căsuțe care nu sunt două la fel. Unice prin construcție și decor, cu ferestre din parbrize, nișe, borcănele, cu sticle puse în pereți ca să intre lumina, cu acoperiș pe care va crește iarbă și salcâmi folosiți ca stâlpi de rezistență. Camerele aerisite și luminoase, cu baie proprie, mobilate simplu, dar cu bun gust, te îmbie să visezi la casa ”bunicii”.

foto

În timp ce confortul cotidian este asigurat de un bar și un restaurant unde se servește un mic dejun bufet, copios, relaxarea în natură este garantată de o frumoasă grădină.

Cob Village Berca (@NicoletaMarin6) | Twitter

Casele sunt construite din cob, acel amestec de pământ lutos, nisip, paie și apă, care modelat cu grijă de mâna omului, poate să transforme o construcție normală într-un loc de vis care să te transpună într-o lume a poveștilor, amintindu-ți de minunata lume a copilăriei. Casele sunt orientate concentric pentru a te păstra în această lume, pentru a te rupe de realitatea din jur, care te retranspune în cotidian.

Camerele sunt spațioase, fiecare cu intrare separată, dotate modest, dar suficient. De reținut, că NU toate camerele au televizor, ceea ce este important daca vrei sa te rupi cu adevarat de lumea dezlantuita a oraselor. Totul este curat la interior (cameră și baie), apa caldă la discreție.

Nu există aer condiționat, dar lutul asigură răcoare pe timp de vară.

Obiectivul Cob Village este de a arată tuturor că poți adapta o construcție eco-friendly la confortul cotidian, ducând toate simțurile la un nivel superior, atât prin arhitectura caselor, cât și prin hrana sănătoasa oferita și activitățile de recreere în mijlocul naturii.

Desi căsuțele par la fel, ele sunt unice, deoarece mâna omului nu poate crea copii fidele. Nișele, sticlele, borcanele, parbrizele, pietrele și chiar salcâmii folosiți ca stâlpi de rezistență în construcția clădirilor dau unicitate fiecărei camere în parte.

Pentru alte detalii și rezervări click AICI

Foro Cob Village

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s