Izvoarele tamaduitoare din Romania

Ţara noastră este brăzdată, în lung şi-n lat de numeroase izvoare cu ape vindecătoare. În România există în total 35 de izvoare tămăduitoare, dintre care 7 au fost descoperite în Argeş, 5 în Vâlcea şi 4 în Constanţa.

Izvorul Părintelui Agapie de la Mănăstirea Ghighiu La Mănăstirea Ghighiu din judeţul Prahova este una din cele mai vizitate mănăstiri din România, datorită Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi a izvorului tămăduitor care se află aici. Apa care curge aici nu este una obişnuită, ci una cu proprietăţi miraculoase.

Vorbim despre izvorul Părintelui Agapie care a făcut de-a lungul timpului numeroase vindecări dumnezeieşti. Locuitorii din zonă spun că izvorul tămăduitor de la Mănăstirea Ghighiu uneşte cele două lumi: cea văzută şi cea nevăzută, unde graniţa dintre firesc şi miraculos este splălată mereu de firicelul de apă care curge aici.

Mănăstirea Ghighiu se află la numai cinci kilometri de oraşul Ploieşti.

Izvorul tămăduitor de la Mănăstirea Ghighiu | Doxologia

Izvorul Sfântului Apostol Andrei de la Mănăstirea Dervent Mănăstirea Dervent din judeţul Constanţa a rămas în conştiinţa multor români ca un loc de pelerinaj important pentru creştinism. Aici este locul pe unde a trecut Sfântul Apostol Andrei – cel întâi chemat.

Tradiţia creştină spune că Apostolul Andrei a predicat aici credinţa în Iisus Hristos, şi mulţi păgâni au dorit să se boteze în numele Prea Sfintei Treimi. Însă neavând apă, Apostulul Andrei a bătut cu toiagul în pământ şi din pământ a răsărit o apă minunată. Pe locul în care s-a înfăptuit această minune se află acum un izvor cu ape tămăduitoare. Amintirea acestei întâmplări minunate a rămas vie în conştiinţa românilor.

Chiar şi pe timpul comunismului, aici se strângeau muţi oameni pentru a sărbători praznicul Izvorului Tămăduirii şi a lua apă vindecătoare. Mulţi dintre ei s-au tămăduit de diferite boli. Mănăstirea Dervent se află în satul Galiţa din Constanţa, iar izvorul tămăduitor se află la 200 de metri distanţă de mănăstire, într-un paraclis special amenajat.

Continua articolul AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s