Alimente surprinzatoare in care zaharul se ascunde

foto Pinterest

Zahărul, acest ingredient care dă un gust atât de bun unor preparate, dar despre care știm mai mult decât oricând că este de vină pentru o serie de boli grave. OMS (Organizația Mondială A Sănătății) recomandă un consum de maxim șase lingurițe de zahăr pe zi. Și sunt aproape sigură că nu pui conștient această cantitate de zahăr în mâncarea ta. Și totuși… mănânci fără să-ți dai seama. Pentru că foarte multe produse care nici nu ți-ar trece prin minte sunt alimente care conțin zahăr.

Te-ai putea gândi că doar dacă nu mai cumperi prăjituri, băuturi dulci sau nu gătești în casă cu zahăr, gata, ai rezolvat problema. Am vești pentru tine. Introduci în organismul tău zahăr fără să știi.

https://doer.ro/8-magazine-online-cu-produse-bio-pe-care-merita-sa-le-incerci/embed/#?secret=cgWEliD5aw

Atunci când merg la cumpărături, obișnuiesc să mă uit de cele mai multe ori cu atenție pe etichetele produselor și sunt o grămadă de alimente cosiderate de bază, adică foarte simple, care conțin mult mai multe drăcovenii decât ar trebui (de ex. caut tot timpul conserve de roșii doar cu roșii și sare – nu cu acid citric).

Dar astăzi ne concentrăm pe o serie de alimente surprinzătoare cu conținut de zahăr.

Concentrate, la plic sau sub formă de cuburi

În toate rețetele de sos bolognese vei întâlni ca ingredient supa de vită concentrat. Am ales cuburi bio, natural 100%. Ei bine, zahărul este natural și se regăsește în conținutul lor. Ca să îl eviți, ai putea face acasă supa și atunci mergi la sigur.

Bacon

Îl iubim lângă omletă sau în pastele carbonara. Și are aproape fără excepție zahăr.

Iaurt

Nu la iaurtul cu fructe mă refere, ci la ”iaurt natural”. Există pe piață câteva produse de la un anumit brand care în ciuda faptului că afirmă simplitatea produsului, conțin de fapt zahăr. În principiu, îl și simți de la prima linguriță. Da, și eu am rămas cu gura căscată.

Condimentele

Dap, și aici îl găsim. Așa că data viitoare când vrei să cumperi un amestec de condimente pentru tacos, de exemplu, citește cu atenție eticheta.

Laptele vegetal de oleaginoase

Poate ești intolerant la lactoză sau pur și simplu vrei să elimini din viața la lactatele, atunci îți vei îndrepta atenția către variantele de lapte vegetal. Există o sumedenie de variante și chiar mă așteptam să fie foarte ”curate”. Dar am avut surpriza să identific zahăr în câteva variante de lapte vegetal din diverse nuci gen fistic sau migdale. Plus multe alte substanțe pe care mi-ar plăcea să nu le ofer organismului meu. Varianta cea mai sigură este să faci tu acasă lapte vegetal. Foarte, foarte simplu! Continuarea articolului AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s