Cel mai rapid elicopter din lume a fost proiectat cu ajutorul României

Un nou design de elicopter a fost proiectat cu ajutorul inginerilor români. Este vorba de un elicopter cu aripi, care poate atinge o viteză de 400 km/h. Conceptul este numit Racer.

Fuselajul central a fost fabricat în România, va fi livrat în Germania săptămâna viitoare, iar ulterior va ajunge în Franța unde elicopterul va fi asamblat în totalitate. Proiectul a costat 8,5 milioane de euro, iar construcția a durat 4 ani.

Așa va arăta cel mai silențios și economic elicopter care va tăia cerul de anul viitor. Construcția aparatului de zbor a început în urmă cu 4 ani, iar fuselajul său a fost fabricat chiar în țara noastră.

Adrian Guz, proiectant fuselaj: “A fost o șansă unică, nu doar pentru mine, dar și pentru foarte mulți colegi de-ai mei, mai ales tineri, să participăm la crearea unei noi aeronave. Conceptul nou constă în aceste aripi și a celor două elici propulsoare din lateral, care îi vor da o viteză mai mare decât un elicopter convențional. Este o senzație unică, pentru că, noi ca proiectanți, facem totul pe calculator. Nu putem să-l atingem. Putem doar să-l vizualizăm. În schimb, în momentul în care atingi lucrurile, e ceva deosebit”.

Construcția fuselajului a costat 8,5 milioane de euro. Finanțarea a fost asigurată prin programul Horizon 2020 în cadrul unui parteneriat public-privat între Comisia Europeană și industria aeronautică din Europa.

Continuarea articolului AICI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s