Doi elevi din România au fost admiși la Universitatea Harvard.

foto ziare.com

Doi elevi din România au fost admiși la Universitatea Harvard. Unul dintre aceștia este Rareș Avram, elev la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, a anunţat, joi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova, relatează Agerpres.Potrivit sursei citate, 10.000 de candidaţi au depus aplicaţii, însă doar 747 au fost admişi, între care şi Rareş Avram, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” Ploieşti, la profilul Matematică-informatică, intensiv Informatică.

Pentru promoţia curentă, au fost acceptaţi pentru a începe cursurile la această universitate doar 2 elevi români, rata globală de acceptare fiind de doar 7%. Dintre cei 747 de candidaţi acceptaţi, doar 91 provin din afara Statelor Unite, din 67 de ţări ale lumii, arată comunicatul ISJ.
Celălalt elev admis este de la Liceul Internațional de Informatică din București.
„Rareş Avram a fost pasionat de Informatică încă din clasa a V-a, fiind elevul doamnei profesor Daniela Lica. A participat la 6 ediţii consecutive ale Olimpiadei Naţionale de Informatică, până în clasa a X-a inclusiv, obţinând mai multe medalii. La sfârşitul clasei a IX-a, a fost unul dintre reprezentanţii României la Competiţia Internaţională Mathematical Grammar School Cup Belgrade, unde a obţinut medalia de argint la Informatică şi medalia de bronz la disciplinele Matematică şi Fizică. Continua stirea AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s