Stațiunea balneară care va recuceri românii

Statiunea Pucioasa | Trecator prin lume

Pucioasa din jud Dâmbovița este stațiunea care pe vremuri avea o mare notorietate. De-a lungul timpului, a intrat ușor, ușor în semi-paragină, așa cum s-a întâmplat în majoritatea stațiunilor balneo-climaterice din România. În Pucioasa au fost descoperite izvoare de ape minerale slab mineralizate, bicarbonatate, sulfuroase, sulfatate, calcice, sodice clorurate care au fost exploatate încă din sec. XIX. Astfel, localitatea a căpătat statut de stațiune turistică de interes național, fiind o stațiune balneoclimaterică de tip integrat cu echipamente specifice. Vestea foarte bună este că stațiunea Pucioasa își va recăpăta strălucirea de odinioară, ba chiar va arată mult mai bine.

Frumusețea naturii de aici este completată de o resursă foarte valoroasă: izvoarele cu apă sulfuroasă.Pucioasa ar trebui să fie o stațiune care să rivalizeze cu altele, de același fel, din restul Europei. Momentan, arată cam așa: întregul oraș este un șantier făcut desigur pe bani europeni. Rămâne să vedem în cât timp se vor dezvolta suficiente facilități ca aici să poată veni turiști să se bucure de apele sufluroase și de frumusețea naturii.

Constantin Ana, primar în Pucioasa a depus un proiect european care încet, încet începe să capete formă. Cei de la digi24.ro i-au luat un amplu interviu în care primărița povestește cum stațiunea Pucioasa o să între în lumea bună, concurând poate cu stațiunile europene. Interviul îl găsiți AICI.

foto digi24.ro

Apele minerale din stațiunea Pucioasa sunt indicate în afecțiuni precum:

  • afecţiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze);
  • afecţiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală);
  • afecţiuni reumatismale inflamatorii;
  • afecţiuni post-traumatice, ca de exemplu: redori articulare posttraumatice, stări după operații pe articulații, stări după fracturi, entorse, luxații;
  • postoperatorii ale aparatului locomotor;
  • afecţiuni respiratorii;
  • afecţiuni neurologice periferice şi centrale;
  • afecţiuni respiratorii;
  • afecţiuni ORL ;
  • afecţiuni dermatologice.

De asemenea, aici se tratează şi boli de nutriţie, de metabolism şi afecţiuni specifice unor boli profesionale.

Se fac la Pucioasa băi calde cu apă minerală la cazi şi la bazine, băi de plante la cadă, împachetări cu parafină, băi galvanice, termoterapie, parafangoterapie, inhalaţii şi aerosoli cu apă sulfuroasă, electroterapie cu curenţi cu frecvenţă  joasă, medie şi înaltă, hidroterapie, duș subacval, aerosoli, masaj segmentar, regional şi reflex, kinetoterapie individuală, cu manipulări pentru articulaţii, tracţiuni articulare şi vertebrale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s