Descopera cu cei dragi un loc viu-Ceramica de la Piscu

Muzeului-Atelier-Școala de la Piscu, un spațiu cultural pornit din dorința de a împrieteni copiii și adulții cu patrimoniul și de a pune în lumină moștenirea culturală a comunității din Piscu, o veche vatră de olari cu o istorie culturală bogată, singura din apropierea capitalei în care încă se produce ceramică țărănească. Un loc ca o calatorie in trecut.

Inițatorii săi, istoricul de artă Adriana Scripcariu și sculptorul Virgil Scripcariu, și-au propus să prezinte public moștenirea satului Piscu plasată în contextul mai larg al tehnicilor tradiționale de lucru cu pământul și de comunicare între tradiție și creație contemporană.

Virgil Scripcariu impreuna cu sotia lui, istoric si critic de arta au pus temeliile acestui minunat loc de agrement cultural pe care vi-l recomandam sa-l vizitati impreuna cu toata familia (copiii, dar si adultii pot face cursuri de olarit, pictura, linogravura.

La ore fixe se tin ghidaje despre patrimoniul cultarul al locului, olarit, exista si o expozitie de fotografie realizate in toamna anului 1989, de fotograful englez, Barry Lewis care a vizitat in acea perioada comunista atelierele celor mai importanti artisti romani.

Şcoala de la Piscu este un loc, o stare de spirit şi o provocare pentru oricine doreşte să simtă frumuseţea patrimoniului cultural românesc şi să se familiarizeze cu valorile acestuia. S-a născut din proiectele Asociaţiei Gaspar, Baltasar & Melchior, ONG cu misiune cultural educativă care lucrează din anul 2006 în satul Piscu/Ilfov, fostă vatră de olari. Ţelul nostru: să contribuim la formarea unor generaţii mai conştiente de moştenirea noastră culturală şi mai ataşate de acest frumos martor al istoriei. Cum: ateliere, tabere de creaţie, şcoli de vară, întâlniri, cărţi despre patrimoniul cultural pe înţelesul tuturor, o şcoală primară cu specific de patrimoniu, cercetare antropologică, platformă culturală on-line. Pentru a putea supravieţui, patrimoniul cultural are nevoie de dragoste!


De ce sa veniti la Piscu impreuna cu familia? Pentru o liniște aparte și un sentiment de conectare cu frumusețea obiectelor, care te animă. Peisajul – câmp deschis cu capăt de perspectivă, Mănăstirea Țigănești – lanuri de grâu și o linie a orizontului joasă, cu mult cer deasupra. Apoi universul artistului, pe care îl descoperi plenar odată intrat în atelierul de sculptură și îl observi apoi fragmentat în orice ungher al curții. Materiale în cea mai mare parte frumoase: cărămidă, olane, lemn, sticlă. O arhitectură inspirată de culele oltenești și totodată funcțională în contemporan.

Luati-i pe cei dragi de mana si veniti o zi la Piscu! Veti construi impreuna amintiri pentru o viata.

foto Oameni de la Tara

Mai multe detalii gasiti pe contul lor de Instagram sau pe site-ul Scoala de la Piscu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s