Un tip de miere romaneasca a ajuns sa fie cea mai cautata in Europa si Asia

Aproximativ 40% din mierea de pe glob provine din China si cu toate acestea, chinezii importa miere romaneasca. China nu este nici prima si nici singura tara care si-a dat seama de calitatile mierii romanesti si doreste sa o consume pe plan intern. In Asia, Coreea de Sud si Japonia sunt la fel de interesate de mierea romaneasca. Pe teritoriul Europei se bucura de ea Germania, Italia, Franta sau Spania potrivit Comisiei Europene.

Mierea atat de ceruta pe pietele externe este cea de rapita.

Mierea de rapiţă este considerată una dintre cele mai benefice din lume datorită compoziţiei şi a beneficiilor sale. Albinele produc această miere în luna mai. Acest tip de miere este obţinută din rapiţa sălbatică, o plantă care este bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide, în minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, în vitaminele A, B1, B2, B3, C şi betacaroten. 

Mierea de rapiţă este recomandată pentru tratarea rinichilor şi a bolilor legate de ochi. Mierea de rapiţă este utilizată pentru a trata osteoporoza deoarece conţine Q3, un element extrem de important pentru dezvoltarea osoasă.  Un alt beneficiu al acestui tip de miere constă în regenerarea şi menţinerea elasticităţii pereţilor vasculari.

Miere de rapita - 100% naturala - 1kg - mierepenet.ro

De asemenea, consumul de miere din rapiţă protejează de diferite boli ficatul, splina şi pancreasul de diverse boli. Persoanelor care suferă de arsuri la stomac ca urmare a acidităţii foarte scăzute li se recomandă  să folosească meiere de rapiţă.   

Consumul regulat de miere de rapiță are o puternică acțiune antibacteriană și antiseptică, ajută la refacerea și menținerea elasticității pereților vasculari și la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge. S-a demonstrat puterea sa bactericidă față de numeroși germeni, între care streptococi, stafilococi, enterococi sau helicobacter pylori.

Faptul că este bogată în vitamina E, acest tip de miere are un factor benefic în încetinirea îmbătrânirii pielii. Din acest motiv, mierea de rapiţă este un ingredient folosit la cremele cosmetice. Poate fi folosită profilactic pentru prevenirea afecţiunilor hepatice. Alte tipuri de miere cu proprietăţi binefăcătoare sunt de castan, de cimbrişor sau de cătină.

Îşi pierde din calitate dacă o punem în ceai sau lapte fierbinte?

Mierea fiartă, ori pusă în lichid de 100 de grade, îşi pierde din proprietăţi, din vitamine. Doar încălzită este în regulă, pentru că anumite elemente se coagulează şi nu e problemă.

„De unde luăm miere bună?

De la apicultorii pe care îi cunoaşteti, oameni serioşi, ori din magazine, dar sa fie certificată. Există multe sortimente de miere, multe surse, însă nu toate corecte.  Pentru tot ceea ce e produs în România putem merge pe trasabilutate, de la borcan la apicultor. Noi putem spune asta. Tot ce vine de afară şi nu ai trasabilitate poate reprezenta o problemă. Analizele sunt sub 4% la ce vine din afară. În Asia de Est sunt des contrafăcute. În mierea problematică poate fi sirop de zahăr până la hidrolizat de porumb.

Cum vedem?

Nu ţine de cum întoarcem borcanul, dacă apare sau nu bula, etc. Nu le poti diferenţia decat din analize de laborator.   În cea adevărată e doar nectarul recoltat de albină şi transformat în miere. De aici caracteristica de a avea multe îmbunătăţiri farmaceutice. Ea adaugă enzime, aminoacizi, polenul din stup, propolisul produs din răşinile plantelor.

Au aspect şi gusturi diferite?

Mierea de rapiţă e albă, are aspect de untură, este cremoasă.

Daca articolul vi s-a parut interesant si util ne-am bucura daca l-ati distribui! Multumim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s