Creierul abdominal-locul unde se strang grijile si furia-Cum se poate echilibra

Consider esential ca fiecare sa invatam sa ne cunoastem pentru a ne imbunatati calitatea vietii, mai ales in zilele noastre cand avem atatea instrumente la indemana. Informatia abunda peste tot, important este sa sintetizam informatiile, sa extragem baza din ele si sa o aplicam cu succes in beneficiul nostru.

Sa pornim de la ceea ce e larg cunoscut și anume, că tot ce există în Univers și pe Pământ, fiecare particulă este compusă din atomi încărcați cu energie, și noi, oamenii, suntem parte a aceluiași mare organism. Astfel intelegem cât de multă energie emite corpul uman.

Foto Pinterest

Emitem energie cu fiecare mișcare, oricât de mică ar fi ea, privirea, clipitul pleoapelor, sau cele pe care nu le putem vedea, gândurile, emoțiile, vorbirea, toate sunt puse în mișcare de energia corpului nostru. Când această energie ne este tulburata intr-un mod brutal (griji permanente, emotii reprimate, suparari) atunci organismul nostru incepe sa sufere.

Ati observat persoane care desi, sunt trecute de prima tinerete au inexplicabil de multa energie si vitalitate? Iar un tanar pare sa fie vlaguit, desi teoria ne-a invatat tocmai opusul?

Raspunsul este urmatorul: fiecare persoana detine un camp energetic personal si are o anumita doza de energie. Acesta vitalitate poate fi mai mica, daca in organism sunt blocaje energetice. Corpul a fost impartit in 7 zone, denumite „chakre”, fiecare stapanind un anumit domeniu (dragostea de sine, companiunea, ambitia, legatura cu divinitatea, etc).

De aceea, ar fi bine in teorie, dar si in practica sa ne ferim cat mai mult de situatii stresante. Inteleg foarte bine cat este de dificil cateodata, dar intotdeauna trebuie sa ne gandim la sanatatea noastra. Mai multe griji nu inseamna ca vom rezolva o situatie aparuta pe neprevazute in viata noastra. Atunci cand ne confruntam cu anumite probleme, indiferent in care plan al vietii se situeaza, grijile permanente si frica nu le vor rezolva. Intotdeauna mutarea gandurilor spre solutii, rezolva mai repede o problema decat stresul permanent. Frica, teama, stresul ne imbolnavesc organismul! Este demonstrat stiintific acest lucru.

Astazi vorbim despre creierul abdominal, o parte importanta a organismului nostru de care ar trebui sa tinem cont.

Plexul solar sau creierul abdominal este centrul puterii noastre. Plexul solar se află la mijlocul corpului – corespunzând zonei diafragmului. Plexul Solar este locul în care ”EU”(cel din interior) se întâlnește cu ”TINE” (cel din exterior).

Ceea ce perturba cel mai mult plexul solar sunt grijile, fricile, furia, indoiala, sentimentele haotice. Cum plexul solar este rezervorul fortelor, cand acesta functioneaza prost, se pot produce probleme de sanatate: dureri de stomac, ulcer, migrene puternice, insomnii. De asemenea toate organele aferente lui pot fi afectate: ficatul, rinichii. Pentru a iti curata si echilibra plexul, dar si pentru a te elibera de toate emotiile nocive, este nevoie sa faci anumite exercitii.

Atunci cand ura, furia, nervii incep sa apara, ajungi sa simti aceste sentimente direct in plexul solar. Stiti ca xista si acea vorba: „ai nervi la stomac”. Tocmai de aici vine.

Cum sa iti cureti plexul solar

Exista mai multe modalitati de curatare a plexului solar. Odata ce iti cureti plexul, toate acele sentimente si trairi negative vor disparea. Cu cat vei practica mai mult exercitiile, cu atat vei avea un plex sanatos iar mintea va deveni si ea mai puternica pentru ca te vei elibera se sentimentele nocive precum frica, furia si restul. Cel mai important este sa invatam gandirea frumoasa sau gandirea pozitiva asa cum este denumita in zilele noastre.

De aici intreaga noastra energie se schimba. Iata de ce! Specialiștii ne spun că energia pozitivă e o vibraţie armonioasă, aliniată, centrată, e cea care integrează, unifică, pe când energia negativă e cea care desparte, separă, cauzează ideea de vibraţie discordantă în opoziţie cu energia pozitivă. Atunci când acţionezi cu energie pozitivă, eşti aliniat armonios cu adevăratul tău sine interior, când acţionezi cu energie negativă, nu mai eşti aliniat cu sinele tău şi creezi discordanţă, separare, despărţire, uitare, ești deconectat.

O mare parte a energiei noastre este emanată de creier. Gândurile au o viteză mai mare decât cea a luminii, nimic nu o poate egala. Dacă ne încărcăm gândurile cu energie negativă sub diferite forme: invidii, duşmănii, antipatii, resentimente, neiertări, jigniri, reproşuri, orgolii, învinuiri nedrepte, dorinţe de răzbunare, dar și prin supărare, mânie, nemulţumire sau frică, toate ne pot transforma chiar și cele mai frumoase experiențe într-unele cu impact negativ.

Nici nu putem bănui câte cuibare își pot găsi în abisul ființei noastre diferite forme de energie. Dacă viața noastră este dezorganizată, atragem energiile negative. Ordinea și o organizare mai bună ne permit să eliminăm acea stare permanentă de grabă, de agitație și de nervozitate care ne împiedică să ne bucurăm așa cum trebuie de viață. Când suntem mereu sub presiune și avem multe de realizat într-un timp scurt, devenim stresați și emitem energie negativă care se întoarce împotriva noastră, lovindu-ne astfel, fără să conștientizăm sursa răului si uite asa ne tulburam intreg organismul.

Si acum sa revenim la Plexul Solar si la modalitatea de a il echilibra.

Plexul solar este in stransa legatura cu natura. Copacii sunt una dintre cele mai eficiente modalitati de a te ajuta in purificarea plexului solar.

Alege un copac mare: un stejar, un brad sau orice alt pom gasesti. Inchide ochii, lipeste-te cu spatele de el si plaseaza-ti palma stanga pe copac. Apoi, palma dreapta pe plexul solar. Concentreaza-te asupra copacului si roaga-l sa iti daruiasca din energia, forta lui. Stai relaxat(a) si vizualizeaza cum intre tine si copac se produce acest transfer de energie. Prin palma stanga vei primi acea energie care se va revarsa prin palma dreapta in plex. Stai asa relaxat(a) cateva minute, cate simti tu. Cand vei simti ca este gata, poti sa deschizi ochii si sa ii multumesti copcului pentru ajutorul oferit.

Foto Pinterest

S-a stabilit ştiinţific că fiecare copac are un bioritm al său, cu ore de repaus si ore de maximă activitate biologică. Oamenii îşi pot ameliora starea de sănătate cu ajutorul copacilor, însă nu oricum, ci prin alegerea atentă a acestora şi terapii limitate în timp.

Mai mult decât atât, în funcție de data nașterii, fiecare om are un corespondent în lumea vegetală. Cei care vor să practice copaco-terapia, trebuie să știe ce pom ar fi, conform zodiei copacilor, realizata de Margareta Cazacu.

Stejarul – cei născuți pe 21 martie;

Alunul – cei născuți în perioadele 22-31 martie; 24 septembrie – 3 octombrie;

Scorușul – 1-10 aprilie; 4-13 octombrie;

Arțarul – 11-20 aprilie; 14-23 octombrie;

Nucul – 21-30 aprilie; 24 oct.-12 noiembrie;

Plopul – 1-14 mai; 5-13 august; 4-8 februarie;

Curmalul – 9-18 februarie; 14-23 august;

Pinul – 19-28 februarie; 24 aug.-2 septembrie;

Salcia – 1-10 mai; 5-12 septembrie;

Teiul – 11-20 martie; 13-22 septembrie;

Măslinul – 23 septembrie;

Castanul – 15-24 mai; 12-21 noiembrie;

Frasinul – 25 mai-3 iunie; 22 noiembrie-1 decembrie;

Carpenul – 4-13 iunie; 2-11 decembrie;

Smochinul – 14-23 iunie; 12-21 decembrie;

Mesteacănul – 24 iunie;

Fagul – 22 decembrie;

Mărul – 25 iunie-4 iulie; 23 decembrie -1 ianuarie;

Bradul – 5-14 iulie; 2-11 ianuarie;

Ulmul – 15-25 iulie; 12-24 ianuarie;

Chiparosul – 26 iulie – 4 august; 25 ianuarie – 4 februarie

Cum să ne alăturăm naturii?

1. Aduceți cel puțin una-două plante la birou sau în orice alt loc unde vă aflați cel mai des.

2. Când mergeți la o plimbare, alegeți un traseu care va trece prin parcul cu copaci.

3. Atunci când decideți să mergeți cu copiii afară, încercați să alegeți un loc cu mai mulți copaci.

4. Atunci când vă alegeți un apartament, acordați o atenție deosebită ogrăzii. Cu cât mai verde este, cu atât mai bine.

5. Plantați copaci în ograda sau curtea sa.

6. Atunci când vă aflați într-un parc sau în pădure, nu ezitati să vă apropiați de copaci, și să-i îmbrățișați.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s