Eliminati energiile nefolositoare din locuinta cu cea mai simpla metoda

Locuința noastră este, practic, un templu în care ne descărcăm sentimentele și ne împărtășim zi de zi gândurile. Tocmai de aceea locuința trebuie pe langa curatenia zilnica, sa o curatam si de energiile care se acumuleaza de-a lungul timpului. Toate gandurile si emotiile noastre de peste zi le luam cu noi cand intram in casa. La fel se intampla si cu emotiile si energia celor care ne pasesc pragul casei. De aceea trebuie sa acordam o importanta deosebita purificarii casei noastre.

Inca din cele mai vechi timpuri oameni au avut grija sa isi protejeze casele prin diferite obiceiuri si ritualuri. Chiar si astazi in multe sate din tara se practica aceste obiceiuri vechi. Sunt multe persoane care nu cred sau mai bine zis nu iteleg cat de mult influenteaza energiile bune sau mai putin bune stare si viata noastra.

Există momente în viață în care nimic nu iese bine, întâmpinăm dificultăți financiare, avem probleme la locul de muncă, ne stresăm în mod excesiv, avem probleme de sănătate sau probleme de tot felul. Ni se întâmplă tuturor. Fiecare are zilele lui, mai bune sau mai puțin bune, dar daca ele par sa nu se mai sfarseasca este bine sa luam in calcul si o curatare a energiilor acumulate in casa.

Există multe moduri de a elimina energia negativă. Unii meditează, alții se plimbă prin natură și unii folosesc cristale, altii fac sfestanie. Orice metoda este buna, dar exista o metoda extrem de simpla care da si rezultate si nu va costa nimic. Aveti nevoie de doua si banale ingrediente. SARE si DAFIN.

Există un motiv pentru care atunci când ești pe plajă simți o energie curată și înviorătoare – sarea din apă. De secole, peste tot în jurul lumii, sarea a fost văzută ca un agent de protecție și curățare, atât pentru fizic cât și pentru minte. Un bol cu sare poate absorbi apa, emite ioni pozitivi și omoară bacteriile din aer. Poți cumpăra și o lampă cu sare în acest scop, însă un bol cu sare va avea aproape același efect.

Cum folosesti sarea pentru curatarea energiilor din casa? Simplu! ai nevoie doar de cateva borcanele pe care le umpli de preferat cu sare grunjoasa si le asezi in toate spatiile casei, dar mai ales in locurile unde petreci cel mai mult timp. Se poate folosi si la birou. SARE ARE ABILITATEA NATURALA DE A ATRAGE ENERGIA NEFOLOSITOARE.

Iti poti creea un singur bol cu sare facand urmatorii pasi:

1 Alege un bol

Alege un bol în care să pui sarea. Poți opta pentru ceva simplu sau sofisticat – în funcție de preferințele tale. Bolul poate fi de orice mărime sau culoare, pentru a se potrivi nevoilor tale.

Dacă dorești să lași bolul în exterior pentru mai multe zile, îți recomand să folosești un bol puțin poros (spre exemplu nu din lemn). Însă dacă nu te deranjează ca sarea să pătrundă în porii bolului, cel mai probabil distrugând stratul protector al acestuia, poți folosi orice bol dorești.

2 Alege un tip de sare

Poți folosi orice sare ai la îndemână, însă sarea din comerț foarte procesată este posibil să nu se simtă atât de ”naturală”, poate părea cumva lipsită de viață.

Sarea de mare uscată la soare este o variantă foarte bună. Dacă te simți mai sofisticată poți folosi sare neagră sau sare roz de Himalaya, cristale de sare kosher, sare Japoneză cu fulgi mari, sau orice alt tip. Poți, de asemenea, să amesteci unul dintre tipurile mai ”speciale” de sare cu sarea de masă obișnuită.

3 Adaugă ierburi sau uleiuri, dacă dorești

Acum este momentul în care poți deveni creativ. Deschide dulapul și examinează cu grijă fiecare condiment și ceai. Poți adăuga orice dorești în sare. Fiecare ingredient va contribui cu un alt aspect în procesul de curățare.

Poți alege, spre exemplu, planta de ienupăr întrucât aceasta este o plantă de protecție. Sau poți adăuga  cuișoare și boabe de piper, și acestea având proprietăți de protecție și alungare a energiei negative. Poți adăuga, de asemenea, câteva picături de ulei esențial precum cel de tea tree, lavandă sau un alt amestec.

Mai poți adăuga usturoi, rozmarin, frunze de dafin sau multe alte ierburi de protecție. În unele culturi este adăugat suc de lămâie sau lime proaspăt stors.

4 Rostește-ți intenția

Amestecă totul cu degetele și rostește-ți intenția cu voce tare. Spune ceva de genul, ”Fie ca această sare să curețe energia casei mele și să mă protejeze de negativitate.” Dacă ai timp să meditezi, acum este momentul perfect. Simte cum devii mai curat, și conectează-ți energia cu scopul bolului cu sare.

5 Găsește-i un loc

Plasează frumosul tău bol cu sare undeva în casă. Unii preferă să îl plaseze undeva în exterior, aproape de intrarea în casă iar alții preferă locul de lângă cea mai folosită ușă din casă sau bucătăria.

Fii conștient de bol. Când treci pe lângă el, folosește-l pentru a-ți curăța energia. Poți împinge energia negativă în sarea din bol, sau o poți atinge pentru a împământa orice energie rătăcitoare.

Alții preferă să plaseze boluri cu sare în fiecare colț al camerei, astfel creând un sentiment magic în acea cameră. Dacă vrei să încerci și tu, dar nu ai spațiu pentru a plasa patru boluri, poți pur și simplu să pui o grămăjoară de sare din bolul principal, în fiecare colț al camerei. Poți, de asemenea, să presari sare și pe deasupra pervazurilor, asta dacă nu sunt de metal, caz în care pot rugini.

Poți presăra sare și pe covor, apoi să aștepți o oră înainte s-o aspiri. Va schimba complet energia unei camere!

Câteva lucruri de notat: nu consuma această sare! O încarci cu energia negativă din jur, așa că nu ar trebui să o consumi. Nu lăsa bolul într-un loc în care pot ajunge animalele tale de companie. Când simți că sarea nu mai curăță energia din jur, este momentul să o schimbi. O poți arunca la gunoi sau o poți împrăștia în exterior într-un loc în care nu îți dorești să crească plante (precum crăpăturile din ciment).

Există multe alte metode prin care poți curăța energia casei și lucrurilor tale. Dacă observi că energia casei tale s-a schimbat în bine după ce ai folosit un bol cu sare, te încurajez să mergi mai departe și să explorezi și alte metode de curățare. (sursa)

METODA A DOUA de curatare

O altă metodă obișnuită este utilizarea frunzelor de dafin. Foaia de dafin conține o serie de proprietăți și utilizări, dintre care multe ne-au fost transmise de către antici. Vom explora istoria acestei frunze, examinând, de asemenea, diferitele moduri în care îl puteți folosi, de la frunze de dafin care ard pentru a le mânca. Pe parcurs, vom discuta unele precauții pe care ar trebui să le luați atunci când încercați această practică.

Ce sunt frunzele de dafin?
Frunza de dafin poate proveni dintr-o varietate de plante diferite: frunza de dafin, frunza de dafin din California, frunza de dafin indian, frunza de dafin indoneziană, frunza de dafin a Indiei de Vest și frunza de dafin mexicană. Cel mai des utilizat tip este frunza de dafin, deoarece este utilizat în Statele Unite, Europa, Mediterana și în întreaga America Latină.

Frunza are o aromă în natură, în sensul că are un miros puternic și plăcut. Ca atare, este utilizat în mod obișnuit în prepararea alimentelor, deoarece adaugă aroma mâncărurilor. Gustul este descris ca fiind amar atunci când plumbul este consumat în ansamblu, dar este cel mai evident miros cu frunza. Ca atare, este utilizat și în parfumuri și uleiuri esențiale prin extragerea anumitor compuși.

Arderea acestor frunze a devenit, de asemenea, o practică din ce în ce mai frecventă. Mulți oameni doresc să învețe cum sa arda frunze de dafin pentru a purifica aerul prin fumul pe care îl produc. Există, de asemenea, oameni care cred că arderea frunzelor de dafin pentru bani îi va face bogați. Hai sa fim seriosi! Pai asta ar insemna ca toti oamenii sa fie bogati! În primul rând, să luăm în considerare de unde provin aceste cunoștințe.


Multe culturi antice credeau că arderea acestor frunze poate îndepărta spiritele negative și poate elibera energia negativă a oamenilor. Aceasta cultura o găsim peste tot în lume, din India până în Amazon. Cu toate acestea, există o cultură care se remarcă cel mai mult în raport cu utilizările frunzelor de dafin, iar aceasta este Grecia Antică.

În lumea greacă antică, frunza de dafin era asociată cu Apollo. Mitologia care înconjoară acest concept se referă la dorința lui Apollo de a-l îmbina pe nimfă, Daphne. El a făcut progrese regulate și a încercat să-și arate dragostea pentru ea, dar ea l-a refuzat de fiecare dată. Daphne făcea parte din lumea naturală și nu dorea să aparțină niciunui om.

Într-o zi, Daphne a încercat să scape de Apollo și a început să o alunge. În timp ce se împiedicau de o pădure din apropiere, el a cerut puterea tatălui său, un zeu al râului. El a transformat Daphne într-un arbore de laur și, ca atare, a putut să se întoarcă la natură și să scape de energiile negative emise de lumea oamenilor.

Apollo, care a părăsit pădurea doar cu rușine și regret, a început să poarte o coroană formată din frunze de dafin pentru a-l onora pe Daphne, precum și alungarea prostiei și a gândurilor negative. Ca atare, această poveste reprezintă puterea frunzelor de dafin și este motivul pentru care oamenii astăzi ard frunze de dafin.

Care sunt avantajele frunzelor de dafin?
Frunza de dafin este un antiinflamator. Aceasta înseamnă că orice parte a corpului inflamat, cum ar fi articulațiile, intestinele, mușchii sau oriunde altundeva, va fi redusă la o stare mai normală. Acest lucru ajută la reducerea durerii și disconfortului și, de asemenea, restabilește corpul la o stare mai sănătoasă.

Fumul de frunze de dafin se crede de asemenea că funcționează ca un sedativ ușor și, prin urmare, vă poate ajuta să dormiti mai bine noaptea. În plus, se spune că ajută la reducerea sentimentelor de stres, anxietate și depresie prin proprietățile sale naturale pentru a îmbunătăți starea de spirit.

Face acest lucru calmând mintea și întorcându-ți spiritul într-un spațiu natural sau pozitiv. Desigur, arderea frunzelor de dafin în acest fel este doar o parte din motivul pentru care oamenii o fac, deci în ce alte moduri poți arde frunze de dafin?


Când vine vorba de arderea frunzelor de dafin, le puteți arde pentru fum (după cum am menționat mai sus) sau le puteți arde pentru beneficii pur spirituale. Această practică este ritualică, așa că pentru a o încerca trebuie să aveti anumite obiecte. Veți avea nevoie de câteva frunze de dafin, un stilou (în mod ideal un stilou sau un marker moale) și o lumânare.

Din motive de siguranță, va trebui să aveți un vas ignifug.
Luati o frunza de dafin si aprindeti-o cu lumanarea.

In timp ce arde ganditi-va la unele lucruri pe care vreti să le curatati sau să le eliberati. Poate vreti să respingeti gândurile sau emoțiile negative, poate vreti să scapati de frică sau poate vreti doar să purificati orice energie negativă care ar putea fi în interiorul vostru sau în casa voastra.

Cu pixul, scrieti aceste lucruri pe frunză. Faceți-vă timp și asigurați-vă că scrierea dvs. este curată. Puteți scrie totul pe o singură frunză sau le puteți împărți pe mai multe frunze. Acesta din urmă vă permite să vă concentrați cu adevărat pe actul de eliberare a acestor concepte negative din mintea, corpul,sufletul vostru si casa voastra.

Lasati frunza sa arda pana la capat in vas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s