5 lucruri pe care le poti face astazi sa iti fie bine maine

Nu e niciodată prea târziu să înveți să crezi în tine și să proiectezi cea mai bună versiune a ta!

Echilibrul trebuie să existe între viața de familie și cea profesională. Dacă ajungi să muncești peste puteri (desigur, cu intenția de a asigura familiei tale tot ceea ce este necesar) dar în același timp ajungi să sacrifici timpul pe care îl petreci cu oamenii dragi sau cu copiii, iar acest lucru îți crează o stare de tristețe, atunci probabil că ceva trebuie schimbat.

Echilibrul trebuie sa existe in tot si in toate. Usor de spus, vei gandi! Te asigur ca nu este imposibil. Iata cei mai simpli 5 pasi pe care sa ii urmezi pentru a trai mai bine cu tine si cu cei din jur.

  1. Învață cum să te iubești pe tine la fel de ușor cum îi iubești pe alții

Ești intotdeauna acolo atunci când copilul tău are nevoie de ceva. Alergi într-un suflet să îți ajuți cea mai bună prietenă, te dai peste cap să împaci toată familia la masa de sărbători, faci tot ceea ce poti pentru ceilalti, intotdeauna iti gasesti timp sa asculti problema cuiva.

Faci oare aceleași efort și pentru tine? Îți oferi la fel de mult timp? Te întrebi la sfârșitul zilei dacă ești fericită?

Nu uita ca daca iti epuizezi aproape toata energia pentru cei din jur, pentru tine nu mai ramane nimic. Daca ai vazut vreodata o statuie ridicata in cinstea unei femei care s-a sacrificat pentru ceilalti sa dai de stire tuturor femeilor din lume. Ocupa-te de tine fara sa crezi ca esti egoista si atunci cand tu esti bine vei avea energie, zambet pe buze si putere pentru toti cei dragi.

2. Odihnește-te

Avem nevoie de pauze pentru a putea funcționa în continuare și nu trebuie să ne simțim vinovați atunci când ne odihnim, nu trebuie să simțim că pierdem timpul atunci când dormim. Nu neglija orele de somn, pentru că nu le vei putea recupera niciodată.

3. Înconjoară-te de oameni care te iubesc, te apreciaza si nu tin cu orice pret sa te schimbe.

4. Fă-ți un obicei din a opri gândurile negative

Gândurile noastre au atâta putere câtă le oferim noi. Dacă te surprinzi că ai căzut pradă ideilor negative, folosește-ți pânză de păianjen mentală pentru a construi un scenariu mai optimist.

Cum să gândeşti pozitiv

Elimină gândurile negative. Logic, nu? Dar cum poţi face asta, mai ales dacă eşti o pesimistă notorie? Ei bine, trebuie să îţi analizezi foarte atent gândurile, în orice moment. Când simţi că un gând negativ îşi face loc în mintea ta, înlocuieşte-l cu unul pozitiv. Când îţi spui: „nu pot”, „nu vreau”, „nu ştiu”, în mintea ta se creează automat un blocaj care te împiedică să acţionezi. Înlocuieşte negaţiile cu afirmaţii: „pot”, „vreau”, „ştiu”, şi întreabă-te: „de ce nu pot?”, ca să reuşeşti să depăşeşti blocajul. Dacă gândurile negative reapar, înlocuieşte-le din nou cu unele pozitive. Ai răbdare şi perseverează! În timp, vei schimba modul în care mintea ta gândeşte.

Elimină factorii externi negativi. Negativismul nu vine numai din gândurile tale, ci şi din exteriorul tău. Oamenii din jurul tău şi evenimentele la care participi îţi influenţează starea de spirit, iar dacă acestea sunt pesimiste şi deprimante, îţi vor alimenta gândurile negative. Înconjoară-te de oameni pozitivi, ascultă muzică veselă, uită-te la filme cu happy-end. Expunându-te cât mai puţin la stimuli stresanţi sau violenţi, o să reuşeşti să îţi menţii starea de spirit pozitivă.

Scrie lucruri pozitive. Nu e destul să îţi auzi gândurile pozitive, trebuie să le şi vezi. Partea conştientă a creierului are nevoie de fapte, nu doar de vorbe. Scrisul gândurilor pe hârtie te va ajuta să îţi analizezi mai bine gândirea, să identifici mai uşor gândurile rele şi să faci un plan eficient pentru a le transforma în gânduri bune.

Controlează-ţi fricile. De cele mai multe ori, frica te împiedică să acţionezi într-un mod sau altul, iar dacă nu acţionezi, nu ai cum să ajungi să te bucuri de succes. Confruntă-ţi temerile, analizează-le şi transformă-le în ceva pozitiv.

Meditează. Meditaţia este o activitate care stimulează gândirea pozitivă, deoarece te ajută să îţi cunoşti mai bine gândurile, să îţi descoperi temerile şi să găseşti soluţii la orice probleme ai avea.

Apreciază aspectele pozitive din viaţa ta. 

Gândirea pozitivă nu se va întâmpla peste noapte, dar cu voinţă, răbdare şi antrenament, vei putea ajunge să o experimentezi în fiecare zi!

5. Gândește-te des la ceea ce îți dorești să obții

Manifestarea dorințelor este primul pas pentru a ajunge la materializarea lor. Pune-ți cele mai mari vise ale tale pe o foaie de hârtie și răpunde-ți în fiecare zi la întrebarea „ce pot face astăzi pentru visul meu”. Oricât de mici ar fi pașii cu care înaintezi, vei ști că ești pe drumul cel bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s