Cum afecteaza stima de sine filtrele de pe Instagram

Un articol marca Cosmopolitan

Limitele dintre viața perfectă afișată pe Instagram și cea reală, de zi cu zi, se estompează din ce în ce mai mult, iar acest lucru are un impact negativ asupra sănătății noastre mentale? Ce este de făcut? Ne ascundem în continuare în spatele filtrelor sau luăm în piept realitatea? De ce cădem în capcana asta când, în sinea noastră, știm că ce vedem pe Instagram nu e real, ci doar o imagine retușată a vieții? Cum ne putem proteja, așadar, psihicul, de capcana perfecțiunii aparente pe care ne-o servește social media? 

Instagram a fost mereu o platformă construită în jurul ideii de estetică perfectă, atât inspirațională cât și aspirațională. Dacă vrei să vezi comentariu social, intră pe Facebook, dacă vrei să vezi spontaneitate, intră pe Tik Tok… iar dacă vrei să vezi imagini și clipuri perfecte, studiate până în cel mai mic detaliu înainte de a fi postate, clar Instagramul este aplicația unde le vei găsi. De altfel, se speculează că Tik Tok ar fi apărut ca o replică adusă perfecțiunii de pe Instagram, primul fiind un loc în care lumea postează frânturi nefiltrate din viețile lor, iar cel din urmă rămânând mereu locul în care postăm versiuni curatoriate ale vieții și imaginii noastre personale.

Un studiu realizat de University College of London, a arătat că 40% dintre fetele adolescente care petrec mai mult de cinci ore pe zi pe social media dezvoltă simptome de depresie. Continuarea articolului AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s