Este normal sa nu mai poti uneori

Uneori limitele sunt necesare. Uneori este firesc sa poti sa nu mai poti. Uneori ne simtim coplesite, iar asta este un lucru normal. Nu trebuie sa putem mereu, chiar daca vrem. Uneori esti obosit si de propriile ganduri. Ce poti face atunci cand nu mai poti? Iei o pauza! Da! Pur si simplu iei o pauza. Iti asculti organismul si te lasi in pace. Fara sa te mai gandesti la nimic.

E în regulă să nu mai poți aștepta omamenii perfevti, jobul perfect, oameni care sa te iubeasca si sa te inteleaga asa cum esti, viața roz din filmele hollywoodiene. E în regulă, uneori, să faci compromisuri, să faci mai puțin decât deloc. Poate ca ai o zi in care te-ai saturat de toate, poate ai mai multe zile proaste, poate ca toate iti merg anapoda, poate ti s-a acrit de toanele sefilor, de nemultumirile copiilor, poate te-ai saturat sa pozezi in femeia care le face pe toate. Este normal sa fie asa!

E în regulă să nu îți mai poți forța corpul să facă lucruri pe care le făcea la 20 de ani. Poate e timpul să te adaptezi, să te modelezi după ce poți astăzi. Da, poate mâine vei putea mai mult. Dar astăzi, astăzi e ok să nu mai poți.

Uneori, limitele-s sănătoase!

Știu că peste tot vei găsi pereți plini cu: „cerul este limitacând îmi propun ceva reușesc„, „nu pot înseamnă nu vreau”, „nu renunța niciodată” etc. Știu că de cele mai multe ori când spui că nu poți, mai poți puțin. Dar mai știu și că uneori e în regulă să te oprești, să nu mai forțezi, să nu mai tragi de tine, să nu îți mai pese de ce-o să zică lumea.

Cred că avem prea multe așteptări de la noi. Găsim celorlalți scuze mai repede decât ne putem gândi la scuzele noastre.

Nu pot nu înseamnă că nu încercăm suficient de mult, că nu facem totul să reușim. Uneori, nu pot înseamnă pur și simplu că e timpul să ne oprim.

Uităm să fim blânzi cu noi, uităm să ne dăm voie să nu mai putem. Să nu poți nu înseamnă să eșuezi. Înseamnă să respiri, să te aduni, să îți amintești de ce faci asta în fiecare zi, pentru ce trăiești. Viața nu trebuie să fie o luptă, un meci, o competiție. Ajungi să îți dai seama că sunt prea puțini oameni cărora chiar le pasă astăzi că ai decis să iei o pauză, asa ca gandeste-te la tine. Ai grija de tine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s