UNIVERSUL ÎȚI DĂ ATÂT CÂT ÎNDRĂZNEȘTI. AȘA CĂ ÎNDRĂZNEȘTE!

Niciodată în viață Universul nu va reacționa la ceea ce gândești, ci la emotiile pe care le ai in gandurile tale. Probabil te-ai intrebat de foarte multe ori cum de viata este mai darnica cu unii, iar cu altii mai putin. Te-ai frustrat uitandu-te la relatiile altora, la viata lor, i-ai invidiat, ti-ai dorit si tu mai mult, dar parca la tine nimic nu functioneaza ca la ceilalti.

Ce bine ar fi sa existe o bagheta magica pe care sa o lovesti de masa, iar in clipa urmatoare sa ai tot ce iti doresti. Din pacate numai in filme sau carti gasim o astfel de bagheta…

Foarte probabil ca ai vazut filme, ai citit carti, ai auzit oameni care spun ca orice dorinte am avea le putem da viata, dar nu ai crezut cu adevarat. Tu ai viata ta si ori de cate ori ai incercat sa faci ceva, foarte greu ti-a iesit, mereu ai intampinat dificultati, piedici, iar vorbele astea cu dorintele care se implinesc deja te fac sa iti dai ochii peste cap. Te-ai cam saturat sa tot auzi in stanga si in dreapta sau pe retelele de socializare cum ca trebuie sa gandesti frumos si pozitiv, iar viata ta cu siguranta se va schimba in mai bine. Iti suna atat de cunoscut tot ce ai citit pana acum! Hai sa iti dau o veste! Daca vei continua sa gandesti asa si urmatorii ani vor fi la fel! Vestea buna este ca totul se poate schimba, iar cea mai putin buna este ca nimic nu se intampla peste noapte oricat ti-ar spune cineva asta.

foto piterest

Sa vorbim putin despre ganduri. Caci ele au cel mai important rol in viata noastra.

Ce este un gând?

Când un singur neuron se aprinde e ca o scurtă și izolată flamă. Dar când mai mulți neuroni se aprind împreună ei formează un gând. Modul în care creierul acoperă decalajul dintre aceste două niveluri ale activității neuronale rămâne un mare mister, dar un nou tip de tehnologie ne apropie mai mult de rezolvarea lui.

Așadar știm că circa 100 de miliarde de neuroni comunică prin semnale electrice în fiecare moment, ceea ce înseamnă că activitatea este neîntreruptă, însă din toate aceste semnale numai unele sunt gânduri conștiente. O mare parte din activitatea neuronală are rolul de a prelucra stimulii senzoriali receptați din mediul înconjurător, însă diferența dintre percepție și gânduri este ca în timp ce percepția este legată direct de stimuli, gândurile nu sunt.

 Avem între 10 și 20.000 de gânduri pe oră. O activitate impresionantă însă trebuie avut în vedere că prea multe gânduri ne obosesc și nu ne mai permit o funcționare normală.

Controlul gândurilor devine astfel esențial, pentru a nu se ajunge în situația ca unele dintre aceste gânduri să devină obsesive și să îți controleze viața. La fel de periculoase sunt și gândurile care te controlează. Acestea sunt gândurile care te îndeamnă să acționezi impulsiv, de regulă în situațiile în care ești jignit, și este bine să le controlezi

Există gânduri ce ne aparțin în totalitate dar există și gânduri care vin din exteriorul nostru și anume, de la familie, școală, societate. 

Sunt mai multe categorii de gânduri

Există mai multe categorii în care se încadrează gândurile.

– gândurile de hrană, de somn și cele de ”cuibărit”, de stat acasă.

– gânduri de manipulare

– gânduri de iubire

– gânduri de cunoaștere

– gânduri orientate spre pozitiv sau negativ

– gânduri spirituale

Gândurile sunt strâns legate și de nevoile de bază ale noastre. Dacă acestea nu sunt îndeplinite, în mod cert ne vor ocupa o mare parte din gânduri. Toate aceste gânduri pot fi pozitive sau negative, diferența făcând-o excesele.

 Există gânduri ce ne aparțin în totalitate dar există și gânduri care vin din exteriorul nostru și anume, de la familie, școală, societate.  De exemplu dorința de a cumpăra ceva ce nu îți este cu adevărat necesar. Acestea sunt gânduri induse de către firmele de retail care îți creează o nevoie artificială pentru a cumpăra produsul lor. 

„Când vei realiza cât de puternice sunt gândurile tale,
nu vei mai îndrepta nici un gând negativ
asupra ta”

Gânduri ce ne limitează

Spre exemplu expresia „în viață nu le poți avea pe toate” este o convingere menită să limiteze. Cei cu o astfel de convingere nu vor reuși să facă ce își doresc în viață.

Este important să faci diferența între gândurile tale și cele venite din exterior. Multe din convingeri sunt de fapt „povețe” venite de la părinți, rude apropiate sau societate, în perioada copilăriei: „capul plecat sabia nu taie” sau „banii vorbesc”, „n-ai bani, nu poți reuși”, „cine se descurcă în viață înseamnă că a avut noroc”, „toata familia noastră a fost ghinionistă”, etc.

Este important să devii conștient și să faci diferența dintre gândurile tale și cele venite din exterior. Dacă lași gândurile din exterior să îți influențeze viața nu vei mai fi stăpân pe viața ta.

Alte exemple de convingeri limitative:

”Nu pot să am o relație de cuplu pentru că nu am bani.”

”Nu pot să am un copil pentru că nu am bani și timp să îl cresc.”

”Nu pot să am o relație de cuplu pentru că nu sunt slabă.”

”Nu pot să câștig mai mulți bani pentru că trăiesc în România sau într-un oraș sărac.”

”Nu pot să mă înțeleg bine cu șeful pentru că niciodată un angajat nu se va înțelege foarte bine cu șeful lui, nu are cum asta să se întâmple.”

”Nu pot să merg în vacanță pentru că nu am cu cine și în plus nici nu am bani.”

”Nu pot să am o carieră la nivel internațional pentru că m-am născut în România și nu în America. Dacă mă nășteam și eu în America ca alții, atunci poate mai aveam vreo șansă, dar așa e imposibil.”

”Nu pot să fiu fericita pentru că am avut o copilărie grea.

 Primul pas în a scăpa de convingerile limitative este conștientizarea lor. Odată ce ești conștient de ele deja își pierd din putere. Următorul pas este să te întrebi ce se poate întâmplă dacă ai face acel lucru imposibil. Încearcă să judeci lucrurile din punctul tău de vedere și nu din experiențele altora.

 Nimic nu se va întâmpla în viața ta mai mult sau mai bine înainte ca tu să îți modifici o convingere. Schimbările se petrec mai întâi de toate la nivel mental..

Gânduri ce vindecă

Așa cum avem convingeri ce ne limitează putem avea și gânduri ce sunt vindecătoare, ce te descătușează:

Iubesc viața.

Deschid noi uși. Sunt bucuros/ bucuroasă de noi experiențe.

Sunt calm/ calmă. Armonia interioară este cea mai importantă.

Casa mea este un refugiu. O binecuvântez în fiecare zi.

Trăiesc în armonie cu vârsta mea.

Merit tot ce este mai bun si nu trebuie sa ma fortez sa am.

Fiecare experiență o transform în posibilitate. Fiecare problemă are o soluție.

Las deoparte toate fricile și îndoielile. Alegerea mea este să mă accept.

Fiecare gând îmi creează viitorul.

Viața mea este o oglindă. Oamenii din viața mea sunt o reflecție a ceea ce fac și gândesc.

Sunt liber/ liberă să gândesc și să acționez.

Sunt gata să iert. Asta mă eliberează de trecut.

Puterea mereu este concentrată pe momentul de acum.(sursa)

 In viata pe termen lung, devii exact ceea ce gandesti in mod predominant.

Prin urmare, gandurile tale au o contributie importanta in felul in care puterea universului se manifesta in viata ta.

Ceea ce tu esti in prezent este rezultatul gandurilor si actiunilor tale predominante din trecut.

Ceea ce tu vei fi in viitor, va fi rezultatul gandurilor si actiunilor tale predominante din prezent.

In acest context, vorbim despre ganduri predominante si actiuni repetate in mod frecvent. Adica, ceea ce faci zi de zi, luna de luna, an de an. Daca nu indraznesti sa transmiti ganduri si emotii frumoase, sa te imaginezi in cele mai frumoase contexte, sa ai curaj, sa ai dorinta de a schimba ceva, sa ai entuziazm, universul va raspunde exact la vibratia ta. Ai curaj si cere ceea ce crezi tu ca ai nevoie, ca meriti si cel mai important ca iti este de folos! Schimba ceva incepand de ACUM! Cu pasi mici si cu rabdare, dar la capatul drumului vei fi fericita!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s