Ne laudam, dar nu stim sa facem turism in Romania

Ca sunt doar trei luni de sezon pentru litoral, asta o stim cu totii, ca exista taxe de platit stim si asta, ca este greu in domeniul Horeca trebuie sa admitem, dar ca habar nu avem sa facem turism si ne transformam in jepcari asta nu are nici o scuza. Romanilor le place sa se planga, dar sa incerce sa gaseasca solutii bune nu fac nici un efort. Statiunile de pe Litoral arata destul de jalnic. Mai sunt pe ici pe colo locuri frumoase, dar dupa 31 de ani de la Revolutie nu poate nimeni sa afirme ca excelam macar la vreuna dintre statiuni. Totul este un amestec. Opulenta si mizerie.

FOTO

Ce fel de turism ai pretentia ca practici cand ajungi sa ceri pe un sejlog la Mamaia aprox 70 de lei? Asta se cheama jecmaneala, nu afacere! V-ati gandit mai bine sa oferiti gratuit selongul in schimbul unei consumatii decente la terasa plajei respective? Da, nimic nu este gratis, dar macar dai omului senzatia ca il faci partener intr-o „o afacere” echitabila.

Fiti convinsi ca turistul ar consuma in plus numai pentru faptul ca ar simti ca i s-a oferit ceva „gratis”. Vreti sa va imbogatiti in trei luni de zile? Va mai mirati ca turistii cauta alte destinatii de vacanta? Ar trebui sa gasiti strategii corecte incat toata lumea sa aibe de castigat, altfel riscati ca in cativa ani sa ramaneti cu plajele goale!

„Din ce în ce mai mulți români au început să se plângă de prețurile exagerate de pe litoralul românesc, mai ales atunci când vine vorba de șezlonguri. Un român aflat în Elafonisi, Grecia, a observat că acolo prețul a două șezlonguri, cu tot cu umbrelă, este de 48 de lei, iar în Mamaia, ar fi plătit 75 de lei pe un singur șezlong.

Un român a făcut o postare pe grupul de Facebook Forum Grecia, unde a postat o poză cu prețul a două șezlonguri cu umbrelă din Elafonisi, Grecia, preț cu mult mai mic decât cel al unui singur șezlong din Mamaia.

Postarea a adunat sute de reacții de la oameni, în doar câteva ore.

Alți români au comentat la acea postare și au spus că în Kamari, Santorini, dacă faci consumaţie de 4 euro, şezlongul e gratis, iar în TOLO, masa cu scaune, umbrela şi 2 şezlonguri le primeşti contra unei consumaţii de 7 euro.

În Laconia sunt gratis, dacă comanzi o cafea sau un suc care costă 2,50€, la care primeşti bonus şi o sticlă de apă de 500 ml.

”Sunt prea sărac să îmi fac vacanțele în România. La greci, când comanzi o cafea pe plajă, primești o apă la 0,5 l gratis de la frigider”, a scris cineva la postare.

Prețuri mari și șezlonguri murdare pe litoralul românesc 

”Aduse cu silă şi scârbă şi după ce te rogi de băiatul ăla să îţi deschidă umbrela şi să îţi aducă o masuţă şi nu o face 5 zile la rând, cu tot cu tips lăsat şi până la urmă te enervezi îţi răspunde cu ”dar nu mai veniţi aici dacă nu vă convine. Oricum avem clienţi”. Să nu deschid subiectul curăţeniei.

Niciodată nu au şters sau spălat şezlongurile alea în vara asta sau saltelele”, scrie altcineva despre şezlongurile de pe litoralul românesc.

”Ultimii 3 ani de Grecia în zone diferite, nu am întâlnit decât şezlonguri gratis şi pretenţia să consumi ceva în acea locaţie. Acum sunt în Mangalia şi un sezlong e 30, dacă nu e lânga apă, 40 lângă apă, şezlonguri mari cu saltea groasă şi umbrelă mare se închiriază doar 4 bucăţi, la 160 lei, iar un baldachin costă 250. La cât e de murdară plaja, chiar şi în apă mai sunt mizerii, nici un duş sau wc pe plajă, cred că litoralul românesc mă mai vede peste 15-20 de ani sau deloc”, a mai comentat o persoană.”(sursa)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s