Locuri frumoase de vazut toamna in Romania

Putin timp ne separa de primele adieri suave ale toamnei. Speram sa fie o toamna lunga si blanda, ca de frumusete nu duce lipsa. Toamna se pare ca devenim mai romantici si cautam mereu sa ii sporim farmecul cautand diferite locuri care sa trezeasca in noi si mai mult emotia acestui anotimp frumos.

foto Pinterest

Toamna la munte printre frunzele ametite, mirosul padurii si aerul proaspat pare ca este imaginea ideala pe care o dorim cu totii. Sau o cabana calduroasa și o cana cu ceai bauta langa fereastra care da spre un peisaj de vis. Suna bine!

Credeti totusi ca numai la munte este frumoasa toamna? Cu siguranta, nu! Astazi vrem sa va prezentam cateva locuri frumoase din Romania cu peisaje de-a dreptul impresionante.

Toamnă este și cea mai bună perioadă să pui la cale un tur prin țară, pentru a vizita cele mai frumoase locuri si mai ales pentru a te bucura de frumusetea naturii care ofera un spectacol gratuit pe cinste!

Când vine vorba de destinații de vacanță, din fericire, România este țara care îți pune la dispoziție o mulțime de obiective turistice.

Sărata Monteoru – destinația ideală pentru liniște și odihnă În Sărata Monteoru vei descoperi o stațiune plină de istorie. Poveștile impresionante de aici, descoperirile arheologice din vremea epocii de bronz, izvoarele minerale sărate, dar și pădurile de tei ce prind culoare toamnei, sunt o alternativă recomandată pentru sfârșitului de săptămână sau vacanța de toamnă. O stațiune balneoclimaterică mică situată la aproximativ 23 de km de Buzău, acolo unde vei putea descoperi și Vulcanii Noroioși, dar și podgoriile de pe Dealul Mare.

Parcul Național Cheile Nerei, Beușnița – peste 36.000 de hectare protejate Ai crede că este un loc izolat și ușor sălbatic, însă este unul dintre cele mai frumoase locuri protejate din România. Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița este situat în Banat și se întinde pe mai mult de 36.000 de hectare, devenind astfel locul ideal pentru toți iubitorii de natură. Aici vei avea norocul să întâlnești o floră și faună extrem de bogată, dar și atracții turistice spectaculoase.

De asemenea, tot aici vei putea vedea prima cale ferată montană din România, dar și morile de apă de la Eftimie Murgu.

Casa de Piatră – peisaje de toamnă pitorești Un loc liniștit în care te vei putea bucura din plin de peisajul tomnatic și de natura sălbatică. Aici vei găsi trasee pitorești, vei putea explora peșteri și te vei încărca cu energie pentru o lungă perioadă de timp. Un loc spectaculos din Parcul Natural Apuseni, județul Alba, unde vei putea ajunge din Gârda de Sus spre Gârda Seacă și ulterior spre Casa de Piatră. Aici vei putea vizita și Ghețarul de la Vârtop, dar și peșterile Coliba Mare și Coliba Mică.


Săcărâmb – locul înconjurat de munți și păduri La doar 10 km de orașul Deva vei găsi un loc liniștit, pe un drum aproape pustiu, înconjurat de munți și păduri. Aici te vei bucura de o atmosferă aparte, vei afla povești din secolele trecute și vei învăța despre prima mină ce s-a deschis aici și de unde s-au extras tone de aur, dar și alte metale prețioase. Peisajul este spectaculos în plină toamnă, așa că locul îți poate asigura o vacanță de neuitat.

Pentru că ești foarte aproape de orașul Deva, îți recomandăm să vizitezi și Cetatea Deva, una dintre cele mai importante cetăți medievale din Transilvania.

Delta Dunării – cea mai veche rezervație naturală din România Un peisaj vechi de peste 700 de ani, dar care încă este spectaculos datorită celei mai impresionante păduri din țară, la aproximativ 23 de km de orașul Sulina, pădurea Letea. În Delta Dunării vei descoperi cea mai veche rezervație naturală din România cu o suprafață de peste 3.000 de hectare și cu o mulțime de specii de animale și păsări. Este un paradis natural care îți va umple sufletul de liniște și bucurie.

Lacul Roșu – traseul ideal de vizitat toamna Lacul Roșu s-a format după prăbușirea unui versant în anul 1838. De atunci, lacul aflat la poalele muntelui Hășmașu Mare oferă o priveliște încântătoare oricărui turist ajuns aici. Vegetația este spectaculoasă, cu foarte multe nuanțe de verde, portocaliu, roșu și galben, ceea ce transformă locul într-unul ideal de vizitat toamna.

Valea Vaserului – locul cu cele mai vechi tradiții maramureșene Toamna este sezonul perfect pentru a te plimba pe ultima cale ferată forestieră cu abur de la noi din țară. Cu mocănița care trece pe Valea Vaserului, din Vișeul de Sus vei avea norocul să vezi cele mai importante bogății ale României. Pe lângă peisajele deosebite, aici te vor impresiona și tradițiile maramureșene păstrate cu mare grijă de sute de ani.

Orașul Sibiu – orașul cu o mulțime de obiective turistice de vizitat Poate fi locul perfect unde să îți începi toamna. Este orașul care îți pune la dispoziție o mulțime de obiective turistice, peisaje de toamnă impresionante, clădiri monumentale, dar și preparate culinare uimitoare. Piațetele caracteristice orașului Sibiu îți vor transforma vacanța de toamnă în cea mai relaxantă vacanță a anului. În orice colț al orașului vei descoperi un loc unic, o poveste și oameni gata să te ajute cu orice ai nevoie.


Castelul Peleș – simbolul regalității românești Din lista celor mai frumoase peisaje de toamnă nu trebuie să lipsească nici Castelul Peleș. Obiectivul turistic este considerat unul dintre cele mai frumoase edificii de tip istoric din România. Are 160 de camere, sală de teatru, lojă regală, dar și alte două construcții mai mici imediat în zonă: Pelișorul și Foișorul.

Lacul Colibița – obiectiv turistic din inima Transilvaniei Aflat în județul Bistrița Năsăud, la poalele munților Călimani, lacul Colibița este punctul de plecare către trasee spectaculoase pentru iubitorii de natură. Aici te vei bucura de priveliști încântătoare, de linște, aer curat și poți parcurge drumeții montane gata să te impresioneze la fiecare pas.

Pietrele Doamnei – traseul spectaculos din Bucovina Peisajul bogat al rezervației naturale te va lăsa fără cuvinte. Traseul Pietrele Doamnei este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de vizitat din Bucovina. Este un loc surprinzător, cu vegetație bogată și plante ocrotite de lege, care a fost pentru prima dată escaladat în anul 1921. De atunci, pasionații de natură și cunoscătorii de munte obișnuiesc să viziteze locul și să se încarce cu energie pozitivă.

Iata deci ca aveti multe locuri frumoase de vazut toamna aceasta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s