Cum poti avea mai multa energie zi de zi

De cand se cunoaste ziua buna? Inca de dimineata! Dar ce ne facem daca nu ne trezim cu chef de viata si lipsiti de energie? Așteptam ziua următoare. Poate o să avem noroc și o să fie una mai bună. Este si asta o treaba, dar cel mai bine puteti urma cativa pasi destul de simpli de pus in aplicare. Cel mai mult va trebuie dorinta si un pic de disciplina. Cam greu, nu-i asa? Suntem mai degrabă de părere că este în puterea noastră să ieșim din starea de amorțeală în care se întâmplă să ne aflăm uneori. Totul este să știti cum să va ajutati organismul. Adică să-l stimulati în mod natural, astfel încât să aibă energie pe tot parcursul zilei.

Cauzele pentru care va simtiti lipsiti de energie

Sunt desigur, variate. Una dintre ele ar putea fi stresul prin care treci în prezent – generat de locul de muncă, de probleme finaciare sau emoționale și nu numai. Sau poate ești lipsit de motivație din cauza incertitudinilor prin care treci. Sau pentru că nu ai obiective pe care să vrei să le atingi. Poate programul tău de lucru este unul neregulat, ceea ce îți afectează organismul. O viață sedentară duce și ea la un nivel de energie mai scăzut. Același lucru este valabil și pentru mâncatul necorespunzător. Cauza o cunosti tu cel mai bine sau o poti descoperi.

Ce poți să faci ca să ai mai multă energie?

1. Stai în soare

Avem nevoie de soare ca de aer. Pentru că starea noastră de spirit e influențată foarte mult și de expunerea la soare. Adică… nu-i așa că în zilele ploioase (cum au fost cele din ultima vreme) tinzi să ai mai puțină energie și o dispoziție mai proastă?

Iar cel puțin 15 minute în care stai la soare fac minuni și pentru sănătate, să știi. Vitamina D, de exemplu, este produsă în mod natural de organism când pielea este expusă la lumina solară. Cât de importantă este vitamina D pentru organism și de ce ar trebui să faci un test ca să afli care este nivelul ei în sânge? Răspunsurile le găsești aici.

2. Un somn odihnitor

Organizează-te și o să vezi imediat diferența în bine! Și să știi că nu este suficient doar să-ți propui să dormi mereu de acum încolo 8 ore/ noapte. Trebuie să ai grijă să ai parte de un somn care îți reface puterile. Așa că îți las aici un articol în care am scris pe larg despre ce trebuie să faci în timpul zilei, ce obiceiuri să-ți creezi și cum să pregătești spațiul în care urmează să dormi – toate acestea pentru a avea un somn de calitate, un somn cu adevărat odihnitor.

3. Fă mișcare

Nu te gândi că trebuie să te apuci de exerciții fizice intense sau că e nevoie să aloci mult timp sau spațiu. Când spun mișcare, mă refer la orice tip de activitate fizică. Până și mersul pe jos se pune la socoteală. Sau dansul. Cheia e ca tipul de mișcare pe care-l alegi să fie făcut periodic. Așa că gândește-te ce ți-ar face plăcere să faci zilnic, ca să crești șansele să te și ții de alegerea ta. Poate vrei să încerci ceva ce n-ai mai făcut până acum, dar care îți surâde. Poate yoga? Și apropo de yoga, uite câteva recomandări pentru începători. Continuarea acestui articol o gasesti AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s