Disperarea Colegiului Medicilor- „Zi de zi pierdem sute de pacienți care mor în spitalele românești’

Foto preluat

Dincolo de orice conspiratii la care ne gandim, de orice am crede vis a vis de acest virus si implicit de vaccin, un lucru este sigur…sunt multe persoane care pleca secereate de acest virus.

Am ajuns in punctul in care trebuie sa fim constienti de gravitatea situatiei, indiferent cine se ascunde in spatele ei. Vaccinarea ramane totusi o arma impotriva acestei pandemii.

Fiecare este liber sa aleaga si sa o faca dupa ce a cumpanit bine lucrurile.

Colegiul Medicilor din Municipiul București: Reprezentanții Colegiului Medicilor din București sunt conștienți că și persoanele vaccinate pot lua boala și, mai mult, pot dezvolta severe ale infecției cu SARS-CoV-2, dar „proporția acestor cazuri este mult mai mică în rândul persoanelor vaccinate față de cele nevaccinate”. „Această scrisoare deschisă nu este doar un alt apel aruncat în eter. 

Este un strigăt de disperare, al nostru, al corpului medical bucureștean, prin vocea Colegiului Medicilor din Municipiul București, pentru ca dumneavoastră, populația din București, dar și populația României în ansamblul său, să reflectați la informațiile transmise”, anunță CMB.


DA, suntem disperați, pentru că zi de zi pierdem sute de pacienți care mor în spitalele românești. DA, suntem disperați pentru că oricât de multe eforturi am face, această boală parșivă ne ia pacienți. DA suntem disperați pentru că de multe ori suntem în fața acestei boli dezarmați și cu mâinile goale. Și DA, suntem disperați, pentru că, din păcate, de prea multe ori am auzit: Nu pot să respir… Nu sunt vaccinat… CMB: Potrivit Colegiului Medicilor din Municipiul București, ne aflăm la o răscruce și doar efortul comun al medicilor și al oamenilor va duce la stoparea valului 4 al pandemiei de coronavirus. „Zilnic vorbim cu colegi care ne spun că nu știu ce să mai facă. Ne mor pacienți tineri, ajung copii în secțiile de ATI, mor oameni cu comorbidități, mor oameni fără comorbidități. Suntem la răscruce și cred că doar un efort comun, al nostru și al dumneavoastră, poate face să plafonăm și să stopăm acest val al pandemiei de COVID-19”, a mai transmis CMB.

„Știința ne spune astăzi că prin vaccinare și prin respectarea măsurilor de protecție putem lupta mult mai eficient cu această pandemie. Acest apel este născut din suferința care se simte și se trăiește în unitățile medicale care tratează pacienți COVID-19 și este scris cu responsabilitatea unor oameni care pun știința și medicina bazată pe dovezi pe primul plan”, a conchis CMB.  Scrisoarea deschisă a Consiliului Medicilor din Municipiul București vine după ce marți România a înregistrat cea mai neagră zi din pandemie, cu 442 de decese.
Sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s