Afirmatii care energizeaza intreg organismul

Stresul zilnic, problemele coidiene, grijile ne fura intreaga energie si exista perioade cand ne simtim pur si simplu epuizati din toate punctele de vedere. In astfel de momente practic organismul este lipsit de aparare. Atunci cand gandim si rostim cuvinte frumoase toata chimia organismului nostru se schimba. Creierul oprește secreția de hormoni de stres și începe să secrete hormoni vindecători precum oxitocina, dopamina, endorfinele care relaxează întregul organism. Toate organele își reiau funcțiile normale. Această reacție este răspunsul la relaxare și vine să contrabalanseze răspunsul la stres. Corpul intră în stare de funcționare normală în care toate organele funcționează exact cum trebuie, abia atunci când este în stare de relaxare și nu de stres. Atunci primeste energia de care are nevoie sa functioneze normal. Cand totul functioneaza in echilibru viata noastra se schimba in bine.

Ce facem, totuși cu emoțiile negative?

Putem să fugim de orice, însă niciodată de ceea ce se află în noi. Emoțiile de toate felurile sunt sănătoase, sunt firești, sunt forma prin care psihicul nostru ne trimite mesaje. Este firesc să simțim tristețe, bucurie, frică, entuziasm, anxietate, încântare, furie, ușurare. Emoțiile sunt o formă de energie. Exact așa cum simțurile noastre ne atenționează să ne îmbrăcăm când e frig, să ieșim la aer dacă simțim un miros ciudat, să fugim sau să acționăm dacă vedem flăcări, psihicul ne transmite mesaje prin emoții. Sănătos pentru noi și pentru cei din jurul nostru este să învățăm să descărcăm această formă de energie fără să ne facem rău nouă sau lor. Avem nevoie să le recunoaștem, să ne permitem să le simțim, să le lăsăm să ne învețe și să le lăsăm să plece. Pentru că noi suntem mai mult decât emoțiile noastre. Nu suntem anxioși, ci simțim anxietate, nu suntem bucuroși, ci simțim bucurie, nu suntem fricoși, ci simțim frica. Recunoscându-le, le putem controla. Luptând împotriva lor vor face ori implozie, ori explozie – ori ne vor consuma pe noi, ori pe cei din jur. 

Gândirea pozitivă – prieten sau dușman?

Pozitivismul dus la extrem este la fel de periculos precum negativismul. Gândirea pozitivă în orice situație, inclusiv în cele în care simțim tristețe sau anxietate, înseamnă tot o reprimare a emoțiilor. Viața echilibrată este cea în care omul își respectă emoțiile. Pe cele negative le recunoaște, le simte și le descarcă într-un mod sănătos, iar pe cele pozitive le trăiește cu recunoștință. 

Gândirea pozitivă se învață. Este nevoie de efort pentru a-ți antrena creierul să facă schimbul – de la frică la iubire, de la frică la încredere, de la frică la curiozitate și entuziasm. Cel mai util exercițiu este cel al recunoștinței si al gandirii frumoase. De aceea, afirmatiile pozitive ne sunt de mare ajutor atunci cand le rostim cu credinta si ne imaginam conform spuselor noastre.

Afirmatii care energizeaza intreg organismul

ntampin aceasta zi cu bucurie si incredere.

Ziua de astazi este un dar, iar eu sunt binecuvantata ca ma aflu aici.

Astazi este o zi buna

Gasesc motive sa ma bucur in fiecare zi.

Astazi sunt productiva si plina de energie.

Rasaritul ma umple cu energie si incredere.

Aleg sa ma simt libera, inspirata si motivata.

Simt ACUM cum intreaga mea fiinta este inundata de o energie fantastica

Toate celulele corpului meu sunt revitalizate

Energia treverseaza intreg organismul, iar eu ma simt plina de putere, curaj si bucurie

Corpul meu este invaluit de lumina, energie si iubire

Ecranez cu lumina si ganduri frumoase orice energie negativa

Ma simt atat de bine

Sunt plina de energie

Cu fiecare zi sunt mai puternic(ă), mai sănătoasă(ă), mai fericit(ă).

Aleg să radiez sănătate, succes şi iubire oriunde mă aflu incepand de ACUM!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s