Moldova și cele 20 de locuri autentice ce merită vizitate la Chișinău

Turismul în Moldova este în ascensiune și este mai degrabă unul de nișă care se adresează turiștilor în căutare de locuri pitorești, autentice și peisaje naturale uimitoare.
Pentru această categorie am creat articolul. Pentru turiștii din România care caută locuri cu semnificaţie culturală, cu diverse activităţi şi mediu ospitalier.
Moldova te va cuceri prin frumusețea naturii, bucate tradiționale și vin incredibil, dar și prin ospitalitate.

Am analizat toate locurile turistice si mai putin turistice din Moldova, așa că am făcut un top 20 de locuri pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi in Moldova:

1. Cramele Cricova și Mileștii Mici

Republica Moldova este o ţară viti-vinicolă, plasându-se în topul celor mai importante state viti-vinicole ale lumii. Moldova este cunoscută prin renumitele şi unicele oraşe subterane, cum ar fi Cricova, situat la 11 kilometri de Chişinău și Mileştiii Mici, la aproximativ 30 km sud de Chișinău.

În timp ce Cricova reprezintă cel mai mare complex subteran, cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense, cu  galerii cu o lungime totală de 120 de kilometri, Beciurile subterane Mileștii Mici dețin cea mai mare colecție de vinuri din lume (peste 1.5 milioane sticle de colecție) și au intrat în Cartea Recordurilor Guiness în anul 2005.
Un astfel de tur va fi o experiență de neuitat pentru orice turist, dar mai ales pentru iubitorii de vin. Rezerva o cazare in Chisinau

2. Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi 

Se află în partea de est a Republicii Moldova, la doar 60 km de capitală, în defileul stâncos al râului Răut, într-un loc de importanţă strategică, aproape de vărsare în fluviul Nistru.
Complexul Orheiul Vechi constituie un sistem alcătuit din elemente culturale și naturale, unde sunt prezente vestigii arheologice din toate epocile cunoscute pe teritoriul Republicii Moldova și circa 200 complexe rupestre creştine.

În limitele Peisajului Orheiul Vechi sunt documentate 20 de situri arheologice, două dintre care sunt ansambluri de proporţii deosebit de mari denumite în mod tradițional de către populația locală: Peștera și Butuceni. 
Rezervația cultural-naturală și peisagistică este pe lista de candidați pentru a fi inclusă în patrimoniul UNESCO. Hai să o descoperi – rezerva un hotel in Chisinau

3. Mănăstirea Țîpova

La Țîpova, pe malul stâncos al Nistrului (cca. 100 km nord de Chișinău) se găsește cea mai mare mănăstire rupestră ortodoxă din Moldova, considerată și una dintre cele mai mari din Europa.
Mănăstirea rupestră „Ţipova” e perfect armonizată cu natura din jur, săpată în rocile calcaroase.

Există mai multe legende legate de acest loc, și o amintim pe cea conform căreia „anume aici Ştefan cel Mare s-a cununat cu soţia sa Voichiţa” şi alta care „spune, cum că aici, în această mănăstire, şi-a sfârşit viaţa poetul mitologic grec Orfeu”.  Turiștii sosiți aici mai pot vizita un defileu impresionant din cadrul rezervației peisagistice „Tipova”, un traseu în exclusivitate pietonal. Rezervă-ți cazarea in Chisinau

4. Cetatea Soroca

Se găsește în mijlocul orașului Soroca, la circa 160km spre nord de Chișinău și reprezintă cartea de vizită a orașului cu același nume. 
Este locul potrivit dacă vrei să simți atmosfera epocii medievale.

Cetatea Soroca a fost construita la trecatoarea peste Nistru pe locul unor fortificatii mai vechi și mai este cunoscută și drept loc unde s-au întrunit oștirile moldovene sub conducerea celebrului om de stat Dimitrie Cantemir și armatele rusești conduse de țarul Petru I în timpul campaniei de la Prut împotriva ostașilor turci în anul 1711.
Imaginea Cetății Soroca se află pe bancnota cu valoarea nominală de 20 de lei, emisă de Banca Națională a Moldovei. Continua articolul AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s