Motivul pentru care românii nu se vaccinează. 9 români din 100 cred că pandemia e o conspiraţie

Nu există virusul şi pandemia este o conspiraţie – sunt motivele pentru care 9% dintre români nu s-au vaccinat, arată un studiu IRES făcut public astăzi. Cei mai mulţi dintre români, însă, nu se vaccinează pentru că „nu au încredere în vaccin”. 6% dintre români susţin că pur şi simplu nu doresc să se vaccineze, fără a avea un motiv.

PRO TV - De ce nu se vaccinează românii? Răspunsul, oferit de un nou studiu  online

Câţi dintre cei nevaccinaţi până în momentul studiului ar putea fi convinşi să se vaccineze? CINE şi CE i-ar putea convinge?

În cine au românii încredere atunci când ne referim la informaţiile legate de pandemia de COVID-19?” – sunt câteva întrebări la s-a răspuns într-un studiu IRES, realizat în perioada 16-29 septembrie, şi făcut public astăzi.   

28% dintre români nu au încredere în vaccin.  Cel mai des întâlnit motiv pentru care 70% dintre români nu s-au vaccinat este „lipsa încrederii în vaccin”, conform sondajului realizat de IRES.

Astfel, dacă vorbim de populaţia generală, 28% din respondenţi au susţinut că nu s-au vaccinat din cauză că nu au încredere în vaccin; la tineri (18-35 de ani), procentul este de 25%, iar la „părinţi” – sunt persoane care au copii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Eşantionul general folosit la studiu a fost 1.704 respondenţi care au peste 18 ani.   

Prezentăm în continuare celelalte motive pentru care românii nu s-au vaccinat: 

Citeste mai mult: adev.ro/r1l23w

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s