Cum sa te feresti de energia negativa a celor din jurul tau

Intâlnim adesea oameni care emit energie negativă. Sentimentele lor sunt atât de puternice și de apăsătoare, încât reușesc să ni le transmită și nouă. Din fericire, putem învăța să le evităm. De prea multe ori ne simtim obligati sa suportam hachitele celor din jur si ne este teama sa rispostam in vreun fel, ceea ce nu ne poate face decat rau. Asa cum ceilalti se gandesc la ei si nu au nici o problema in a expune parerile si emotiile nici tu nu ar trebui sa o faci cu atat mai mult cand cei din jur sunt persoane toxice.

Nu trebuie sa acceptam compania oamenilor care ne fac sa ne simtim stingheri si care ne storc de energia buna.

Foto Pinterest

Adesea este dificil să depistăm la timp persoanele a căror energie ne dăunează, pentru că acestea au o abilitate extraordinară de a se face plăcute și se integrează ușor în orice grup, pentru că știu să spună ceea ce ți-ai dori să auzi. În ciuda capacității lor de disimulare, sunt totuși câteva caracteristici esențiale, care scapă controlului pe care încearcă să îl dețină asupra sentimentelor proprii și, mai ales, ale celorlalți. Iată câteva dintre cele mai importante caracteristici:

–  Au o atitudine constant negativă, nu acceptă nicio altă părere. Consideră că experiența lor de viață este atotcuprinzătoare.

– Încearcă să se impună și consideră că viața lor este un etalon. Și că, dacă lor li s-a întâmplat ceva rău, negreșit ți se va întâmpla și ție întocmai.

– Le place și vor să aibă întotdeauna dreptate. De aceea, de cele mai multe ori, vor abate discuția în sensul în care doresc. Și vor insista asupra greșelilor comise de ceilalți, amplificându-le.

– Sunt vampiri energetici, reușesc să absoarbă energiile din jurul lor. După ce ai interacționat cu astfel de persoană, te simți sleit de puteri, fără vlagă.

– Nu le place optimismul și îi critică pe cei care acceptă cu seninătate ceea ce li se întâmplă.

Daca esti o persoana empatica vei avea numai de suferit.

Este momentul să îți protejezi sufletul.

Reglarea empatiei este esențială pentru a opri potopul emoțiilor copleșitoare pe care le absorbi de la oamenii din jurul tău. Dacă vrei să nu mai absorbi stările, sentimentele și energiile celor cu care interacționezi, trebuie să înveți să ai grijă de tine – fizic, mental, emoțional și spiritual.

Atunci când oferi prea multă energie oamenilor, ție nu îți mai rămâne nimic și astfel devii un burete perfect pentru a absorbi alte emoții. Trebuie însă să ai grijă de tine astfel încât să eviți ca acest lucru să se mai întâmple. Iată cum poți face asta:

1. În momentul în care observi o emoție puternică, încearcă să îți dai seama cum te face să te simți.

Etichetarea emoției te ajută să îți duci mintea într-o stare de pauză, ceea ce te poate face să te distanțezi puțin de experiența emoțională.

2. Întreabă-te dacă emoția pe care o simți este a ta, a altei persoane sau este un mix între voi doi.

Uneori poate fi dificil să îți dai seama. Un exercițiu simplu care te poate ajuta în acest sens: imaginează-ți că persoana din fața ta este completă, optimistă și că sufletul ei este încărcat de energie pozitivă, iar apoi concentrează-te pe tine, pe propria experiență – dă-ți seama dacă te simți în continuare la fel.

3. Concentrează-te pe compasiune

În momentul în care îți dai seama că aceste emoții nu sunt ale tale, în loc să te lași copleșită de emoții, poți face ceva pentru a ajuta persoana care suferă și care are nevoie de o mână de ajutor.

4. Respiră profund și gândește-te care este locul din corpul tău care este cel mai liniștit (mai neutru la ce se întâmplă). Îndreaptă-ți atenția asupra acelui loc

Ar putea fi o mână, un picior sau chiar un deget. Îndreaptă-ți întreaga atenție asupra acelui loc și permite-i să fie o forță centrală pentru a te ajuta să te calmezi în timp ce procesezi și eliberezi orice sentiment absorbit. Uneori, când te simți copleșită de situație, un singur loc calm din corpul tău poate fi o resursă bună care să te ajute să îți recapeți puterea și să te liniștești.

5. Returnează emoțiile către persoana de la care le-ai luat

Nu este responsabilitatea ta să porți suferința emoțională a altei persoane și, la fel de important, nu ajută absolut pe nimeni acest gest. Încearcă să îți spui „Las să dispară această durere emoțională care nu este a mea.” Folosește vizualizarea pentru a te elibera pe deplin de emoțiile pe care le-ai preluat.

Una dintre cele mai bune metode este sa ii ecranezi, mai exact sa iti imaginezi ca intre tine si persoana care te deranjeaza exista un ecran prin care nu poate patrunde nimic. Concentreaza-te sa vizualizezi acel ecran simtindu-te protejata de vorbele si emotiile care iti sunt transmise de partea cealalta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s