Beneficiile extraordinare ale Coenzimei Q10 pentru femei

Coenzima Q10 sau „miracolul” care face bine pielii este actualmente extrem de folosită în industria de beauty. Dacă nu știi nimic despre ea, cu siguranță ai auzit de ea.

Review pentru Serum Revox, Coenzyme Q10 Anti-aging, 30 ml eMAG.ro

Așadar:

Ce este coenzima Q10?

COENZIMA Q10 este un compus produs de corp și stocat în mitocondriile celulelor. Mitocondriile reprezintă „barometrul vieții” deoarece furnizează 90% din necesarul de energie al organismului. Mai mult, noile studii în domeniu au observat rolul non-energetic, de „sesizare” a stimulilor din mediul ambiant, de comunicare și semnalizare pe care îl dețin. Mai pe scurt, stres mai puțin, mitocondrii fericite. De asemenea, acestea protejează celulele de daune oxidative, bacterii sau viruși care cauzează boli.

Deși CoQ10 este un nutrient secretat natural de organism, acesta scade pe măsură ce îmbătrânești. Persoanele trecute de 45-50 de ani pot fi deficitare în acest sens, dar se pot aproviziona cu coenzima Q10 care se găsește din abundență în anumite alimente.

Alte cauze ale deficienței de CoQ10 includ:

  • deficiențe nutriționale, cum ar fi deficiența de vitamina Bg
  • Defecte genetice în sinteza sau de utilizare a CoQ10
  • Cererile crescute ale țesuturilor ca urmare a bolii
  • Boli mitocondriale
  • Stresul oxidativ datorat îmbătrânirii
  • Efectele secundare ale tratamentelor cu statine

Cercetările au arătat că CoQ10 joacă mai multe funcții esențiale pentru buna funcționare a corpul. Una dintre funcțiile sale principale este de a ajuta la generarea de energie în celulele. Este implicat în producerea de adenozin trifosfat (ATP), care este la rândul său implicat în transferul de energie în interiorul celulelor. Celălalt rol crucial al său este de a servi ca antioxidant și de a proteja celulele de daune oxidative.

Cantitățile excesive de radicali liberi duc la daune oxidative care pot interfera în funcționarea normală a celulelor. Se știe că acest lucru cauzează un număr mare de afecțiuni. Având în vedere că ATP este folosit pentru a îndeplini toate funcțiile organismului, iar problemele oxidative sunt distructive pentru celule, nu este surprinzător faptul că unele boli cronice au fost legate de niveluri scăzute de CoQ10.

Coenzima este prezentă în fiecare celulă a corpului. Cu toate acestea, cele mai mari concentrații se regăsesc în organele cu cele mai mari cereri de energie, cum ar fi inima, rinichii, plămânii și ficatul.

Mai jos ți-am pregătit o listă cu nouă beneficii principale ale CoQ10 pentru sănătate:

CoQ10 poate ajuta la tratarea insuficienței cardiace

Insuficiența cardiacă este adesea o consecință a altor afecțiuni cardiace, cum ar fi boala coronariană sau hipertensiunea arterială. Acestea pot duce la o deteriorare oxidativă crescută și la inflamarea venelor și arterelor. Insuficiența cardiacă apare atunci când aceste probleme afectează inima până la punctul în care aceasta nu poate să se contracte, să se relaxeze sau să pompeze în mod regulat sânge prin corp. Pentru a înrăutăți lucrurile, unele tratamente pentru insuficiența cardiacă au efecte secundare nedorite, cum ar fi tensiunea arterială scăzută, în timp ce altele ar putea reduce și mai mult nivelul CoQ10Pubmed a publicat un studiu efectuat pe 420 de persoane cu insuficiență cardiacă, pe o perioadă de doi ani în care tratamentul cu coenzima Q10 le-a îmbunătățit simptomele și a redus riscul de deces din cauza problemelor cardiace.

De asemenea, un alt studiu a împărțit 641 de persoane în două tabere diferite. Pe unii cercetătorii i-au tratau cu CoQ10, iar pe ceilalți au folosit metoda placebo timp de un an. La sfârșitul studiului, cei din grupul CoQ10 au fost spitalizați mai rar pentru agravarea insuficienței cardiace și au avut mai puține complicații. Se pare că tratamentul cu CoQ10 ar putea ajuta la restabilirea nivelurilor optime de producție de energie, la reducerea daunelor oxidative și îmbunătățirea funcției cardiace, toate acestea putând ajuta la tratamentul insuficienței cardiace pe termen mediu și lung.

CoQ10 ar putea ajuta la fertilitate

Femeile se nasc cu un număr clar de ovocite. Odată cu vârsta, fertilitatea scade din cauza numărului scăzut al ovocitelor și a calității acestora. CoQ10 este direct implicată în acest proces. Pe măsură ce îmbătrânești, producția de CoQ10 încetinește, făcând organismul mai puțin eficient în protejarea „ouălor” de daune oxidative. Acest lucru este valabil și pentru bărbați. De altfel, Q10 pare să ajute în acest sens deoarece, mai multe studii au observat că suplimentarea cu CoQ10 poate îmbunătăți calitatea, activitatea și concentrarea spermei prin creșterea protecției antioxidante. 

CoQ10 poate ajuta la menținerea tenului ferm și tânăr

Pielea este cel mai mare organ al corpului și este expusă pe scară largă la agenți dăunători care contribuie la îmbătrânire. Acești agenți pot fi interni sau externi. Unii factori dăunători de natură internă includ deteriorarea celulară și dezechilibrele hormonale. Factorii externi includ agenți de mediu, cum ar fi razele UV.

Just Coenzime Q10 – ser
REVOX

Elementele dăunătoare pot duce la reducerea hidratării pielii și la protecție împotriva agresorilor mediului, dar și la subțierea straturilor pielii. Aplicarea CoQ10 direct pe piele poate reduce daunele cauzate de agenții interni și externi prin creșterea producției de energie în celulele și promovarea protecției antioxidante. De fapt, s-a demonstrat că CoQ10 aplicat direct pe piele reduce daunele oxidative cauzate de razele UV și atenuează ridurile. Din păcat, persoanele cu niveluri scăzute de CoQ10 sunt mai predispuse la a dezvolta cancer de piele. Continuarea articolului AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s